Следва

Анджелина Джоли, Пакс и Мадокс на снимачната площадка в Париж

24 години брак, 15 годежни пръстена: любовните бижута на Виктория Бекъм

От 17-каратови диаманти до ослепителни изумруди - Пош Спайс има пръстен за всеки случай 

Celebrities преди 5 месеца

Виктория и Дейвид Бекъм са ни до болка познати публични личности, които обаче винаги намират с какво да изненадат - през интересните кариери до дългия съвместен живот (и далеч не само по стандартите на Холивуд). Успешният документален филм за живота на Дейвид отново показа, че семейство Бекъм знае кога е най-подходящият момент да се завърне с пълна сила под светлината на прожекторите (вижте още: Големите любовни истории: Виктория и Дейвид Бекъм, 23 години приказка).

Въпреки важността на документалката, ние няма да ви говорим за нея, защото вече всичко сме казали и разказали. Вместо това, ще обърнем внимание на нещо не по-малко значимо и интересно - бижутата на мисис Бекъм. Според бижутерийните легенди, Виктория има около 15 годежни пръстена, които Дейвид й е подарявал по време на 24-годишния им брак.

Първият пръстен идва през 1998 година, когато английският футболист предлага брак на половинката си от Spice Girls. Бижуто е олицетворение на съвършенство - диамант "Маркиза", поставен върху основа от жълто злато. Малко след звездната сватба на двойката в Ирландия на 4 юли 1999, Виктория сменя годежния пръстен с платинена халка. През годините обаче модната магьосница прибавя към колекцията си още няколко (15 с точност) бижутерийни прелести, инкрустирани с рубини, изумруди и сапфири (вижте още: "Аз съм много чистоплътен, а тя не е", Дейвид Бекъм за някои несходства с Вики).

Дейвид Бекъм определено знае как да направи жената до себе си щастлива. Формулата е пределно ясна и проста - по един годежен пръстен на всяка година и половина съвместен живот. Потапяме се в колекцията от блещукащи, скъпоценни съкровища на Виктория Бекъм >>>

Първият: Жълт диамант "Маркиза"

Първият годежен пръстен на Вики е прелестен жълт диамант, нежно кацнал върху лента от благородно жълто злато - бижутерийна приказка. Виктория го получава след като Дейвид решава да й предложи брак през 1998 г. Тук интересният факт не се крие в блясъка на пръстена, а в предложението. Вики се оказва по-предвидлива от Дейвид и след като той й предлага брак, тя на свой ред вади златен пръстен с диаманти, който мислела да използва за да го попита “Ще се ожениш ли за мен?”. На това му казваме смела жена!

Вторият: Диамант "Eternity"

Скоро след пищната сватба на двойката, Вики сменя огромния диамант с далеч по-практичната халка, нежно намигваща ни от безименния й пръст.

Третият: Изумрудена мечта

Изминали са едва 4 години от сватбата им, а Виктория вече е горд собственик на трети красив пръстен. Този път той впечатлява с огромен диамант, шлифован под формата на изумруд - перфектното допълнение към стила на Вики по това време.

Четвъртият: Диамант в цвят шампанско

Diamonds are a girl's best friend казва Мерилин Монро, урок, на който Виктория Бекъм научива съпруга си. През 2004 Вики получава четвъртия си годежен пръстен: розов диамант в нежен цвят, напомнящ шампанско. Пръстенът е подарък за 30-ия рожден ден на Пош Спайс и твърдим, че е ве-ли-ко-ле-пен!

Петият: Pear-Cut диамант

Поредицата от диамантени бижута като че няма край. През 2005 Витория прибавя в колекцията си най-големия диамантен пръстен - умопомрачителен 17-каратов диамант с форма на круша (вижте още: Свети Валентин на известните: Виктория Бекъм се върна в 1999).

Шестият: Жълт диамант

Ех, 2006 е, а Вики вече носи 6-тия по ред пръстен, подарък от съпруга. В този случай Дейвид залага на голям жълт диамант, обграден от две блестящи ленти, които придават на пръстена по-солиден вид.

Седмият: Cushion cut смарагд

Виктория усеща необходимостта от разнообразие в своята колекция. Затова през 2007 година изненадващо се появява с не какъв да е годежен пръстен, а с такъв със сияен зелен грамаден смарагд.

Осмият: Жълт диамант (отново)

Класиката си е класика и след като почти една година Вики носи смарагд на пръста си, решава да се завърне към блестящите диаманти в края на 2007 година. Новият пръстен е почти идентичен на този от 2006-та, но забелязваме, че изработката е много по-фина и изящна.

Деветият: Рубин с диаманти

До началото на 2010 Виктория вече е натрупала колекция от впечатляващите девет годежни пръстена. В новото десетилетие модната икона впечатлява с пръстен с рубин, обграден от блестяща диамантена лента (вижте още: Драма по холивудски: обвинение на Меган Маркъл разгневи Дейвид Бекъм).

Десетият: Сапфир!

На 11-та година от брака си, Вики избягва конвенционалния годежен пръстен с диамант и си избира нещо още по-красиво и внушително - сапфир в овална форма, за който и ние си мечтаем.

Единадесетият: Бял овален диамант

Докато ние все още се възхищаваме на нежния сапфир в синьо, Виктория вече го е прибрала в кутията за бижута и гордо носи новия си пръстен с рядък бял диамант в елегантна овална форма.

Дванадесетият: С лунен камък

Мисис Бекъм отдавна е забравила за музиката и се е посветила официално на модата, с която се занимава и днес. За да е сигурна, че бижуто й ще се съчетава перфектно с всяко нейно модно решение, Вики прави нестандартен избор - залага на пръстен с лунен камък, проектиран от Jacob & Co.

Тринадесетият: Квадратен бял диамант

По време на филмовия фестивал в Кан през 2016 година, Вики прави ново бижутерийно изявление: пръстен с квадратно изрязан бял диамант (вижте още: Бъди ти! Снахата Бекъм смени цвета на косата, корените на решението - в драмата с Виктория).

Четиринадесетият: Овален диамант

Вярна на диамантения стил, но изневеряваща на острите ъгли, Виктория спорадично се появява с прелестен пръстен със златна халка и красив диамант през 2020 година.

Петнадесетият: Безцветен диамант с квадратна шлифовка

Никога няма да се уморим да гледаме красивите пръстени със скъпоценни камъни на Виктория. През последната година мисис Бекъм се подвизава с диамантено бижу, което носи на почти всяка своя публична изява.

Ние успяхме да изброим 15 годежни пръстена за 24 години брак, но няма да се изненадаме ако вярната мисис Бекъм крие в джоба си още няколко ослепителни бижута, които никога преди не сме виждали (вижте още: Ох, ваканцията на известните: Дейвид и Виктория Бекъм в Сен Тропе). 

More Celebrities