Следва

Големите модни изложби: Ирис ван Херпен в Musée des Arts Décoratifs в Париж

Trend Report: съкровището на баба

От шкафа, и конкретно, от кутията с бижута.

 

All fashion преди 1 месец

От много месеци насам да се прави разлика между пол, поколение или занятие въз основа на облеклото е много демоде. От унисекс модата до странния "стил на дядо", различните ретро и винтидж любови и все по-динамичните тенденции в офис облеклото - границите, съществували в несъзнаваното, мирно се срутват в името на модата (на снимката Леандра Медин Коен).

Тази година брошките ще преодолеят още една бариера. Същите тези брошки, които бабите ни носеха на яката на палтото си, които започнаха бавното си, но необратимо завръщане преди няколко години, за да се превърнат в безспорен ключов аксесоар в колекциите Есен/Зима (F/W) 2024. Съвсем неотдавна, на наградите "Оскар", част от мъжете актьори се появиха с брошки на костюмите си, създавайки безпрецедентно впечатление. 


Schiaparelli


Carolina Herrera


Chanel


Coperni

Блестящите брошки се използват за закопчаване на дрехи преди векове, но и досега функционират най-вече като символ на лукс и украса. Пистата на Schiaparelli 2024 S/S наскоро разшири този луксозен аспект на брошките - необичайните форми и размери, както и изобилното злато са толкова интензивни, че не можем да не ги забележим, дори и да не искаме.

Брошките (обезателно с цветен мотив) на Carolina Herrera и Chanel изглеждат изключително естествени. Blumarine, чиято рокля e украсена с брошка пеперуда и JW Anderson, който показа едро цвете на гърдите, също указват, че времето на доминация на това бижу настъпва. 


Blumarine

 


JW Anderson

Всички дизайнери показаха креативност в колекциите са Есен/Зима 2024. Старомодното бижу с неговото носталгично настроение е все същото, но всичко, от дизайна на брошката до мястото на поставяне, размера й и нейното предназначението са различни.


Erdem


Emporio Armani


Jil Sander


SS Daley


Ashlyn


Victoria Beckham


Tory Burch


Schiaparelli


Chanel

Тори Бърч (Tory Burch) предлага деликатни платнени цветя върху мрежестите горнища с качулка, а Скиапарели - ключове, прикрепени към реверите на палтото. Върху огромни шапки са поставени брошките на Chanel, при Miu MIU те са почти централно разположени отпред на класическото вълнено палто, правейки го ултра уютно. 


Miu Miu
 

Брошките са различни от другите бижута. Те са красиви предмети, които влизат в контакт с дрехите, които носим, ​​а не с тялото ни, като ушите, врата или пръстите. Това е аксесоар, който придава много по-изискано усещане. Дрехите стоят добре, без да са крещящи, и няма никакво значение дали е палто или тениска.

Прегръщаме тренда, а вие? 

More All fashion