Следва

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Dior, манифест в жълто и фуксия

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Schiaparelli, 3650 нокти

Шоуто на Даниел Роузбъри за Schiaparelli винаги е интригуващ спектакъл, колкото и да си мислим, че знаем какво ни очаква

Runway преди 6 месеца

Дизайнерът отново и отново успява да събере архивите на великата Елза, за да ни сервира свежа порция сюрреализъм, умножена по личната визия на марката и желанията на публиката, която обожава креативния директор.

Откриващата рокля-палто с цип отпред, на пръв поглед обикновена, приковава вниманието с шивашкия метър, запазена марка за бранда, поставен от едната страна на деколтето.

Колекцията приема много познати форми, от разлетия лак за нокти и кожените бродерии на цигари, до триизмерния омар, поставен внушително на предницата на пола в цвят слонова кост. Невероятно е как изкусно Роузбъри успява да използва култовите елементи на марката, без да ги поевтинява(вижте още: "Седмица на висшата мода в Париж: Schiaparelli Fall/Winter 2023").

Откриваме Елза в детайлите – нейния часовник, нейните моливи, дори подписа й, разположени върху кожена чанта, сякаш още седят на бюрото й.

Кендал Дженър закри ревюто в яркочервена рокля, създадена от точно 3650 фалшиви нокътя в бадемова форма.

Определено Роузбъри не спира да изучава светая светих на модната къща с усърдие, извеждайки лудата мода на Schiaparelli на съвсем ново ниво всеки сезон.


5 неща, които не знаехте за Елза Скиапарели, зодия Дева, смела до лудост


Може би най-голямата индикация, че Schiaparelli е преминала отвъд сферата на висшата мода, а и в реалния свят, е предстоящото пускане на линия очила, за която ще разкажем подробно, а цялата колекция Schiaparelli Spring/Summer 24 е в галерията >

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.