Следва

Всички носят: шлифер до талията

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.

 

Runway преди 1 месец

Въпреки че не, разбира се, всички знаем и разбираме всичко: Синьора Прада, от сезон на сезон, успява да демонстрира идеални като практичност и носимост, разбираемо, но в същото време много красиви и сложни (в добрия смисъл на думата) дрехи.

В същото време Прада нямаше да бъде Prada, ако не беше вложила много значения и подтекст в тази (както и в останалите си) колекция. Така видео инсталация на Сесил Б. Еванс за това какво се случва със спомените, съхранени на устройства след дигиталния апокалипсис, бе излъчена на различни екрани по време на шоуто. В историята самотен учен-преводач се опитва да възстанови спомените на една жена. Посланието на видеото е ясно – „да пазим спомените и да оценяваме това, което ни прави хора, днес е по-важно от всякога“.



Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: надеждата, от която се нуждаем, се казва Prada


Ето защо Миучa често избира цитати от самат себе си и обича да пренаписва изконни кодове (в случая с есенно-зимното шоу на Miu Miu говорим за nurce-core). Тя показа и свежи версии на тесните двуредни палта от края на 60-те и началото на 70-те години и „криви“ нишки от перли; изведе на подиума изкуствени норки, които имитират истински, както и бялата памучна униформена манта на прислужница. Миуча не забрави за основното в Миу Миу - „детски“ дрехи под формата на малки рокли, ярки жилетки и не по-малко ярки чорапогащи. „Мисля, че това е класика. Всеки може да избере да бъде дете или жена. Всяка сутрин решавам дали ще бъда 15-годишно момиче или жена на прага на смъртта“, завършва Прада, чиито изключително интригуващи разсъждения четем в скорошното й подробно интервю за Vogue Italia

More Runway