Следва

Най-зрелищните декори на Седмицата на модата Есен/Зима 2024-2025

Всички носят: шлифер до талията

От Burberry през Max Mara до COS, новият фасон на тренчкота е драстично съкратен.

All fashion преди 1 месец

Стилистите обичат да преработват класиката и затова не е изненадващо, че най-важните марки преосмислят типичното връхно облекло за „между сезоните“, т.е. тренчкота, в нов, драстично скъсен облик. По-квадратен в раменете, по-свободен, с подгъв точно до талията, неочаквано късият тренчкот е едновременно по-елегантен и по-спортен от много други традиционни модели. Да видим защо.

Скъсеният тренчкот според стилистите

Тенденцията се води от марки като Khaite, Loewe и Burberry, подхваната от марки за бърза мода като COS и Zara. На пролетно-летните подиуми Altuzarra представи подобен шлифер в тютюнев нюанс, комбиниран с къса сатенена пола, докато Balmain - за Есен/Зима 2024/2025 проектира микротренчкот с качулка в цвят каки, ​​комбиниран в total look с пола и панталон.


Altuzarra 2024


Balmain 2024

Късият тренчкот в стила на улицата

Скъсеният тренч предлага ласкав силует по мярка, който е лесен за носене и комбиниране, от семпли бели тениски до поло, от широки дънки до мини поли. Както при всяко класическо парче в гардероба, възможностите за стилизиране са безкрайни.

#1 С възел на кръста

Анджела Розас Сайз носи модерната дреха вързана под гърдите и комбинирана с бяла риза, вратовръзка, развяваща се пола и балетни обувки на ток - всичко от Miu Miu.

#2 Бежов, със суров подгъв

Германската актриса Валентина Паде съчетава късия тренчкот с бели дънки с висока талия и маратонки за визия в стила на шик минимализма. Стилен детайл: бежовата ватирана чанта на Chanel в прахообразен нюанс и с така важната този сезон дръжка-синджир.  

#3 Къс и широк тренч върху вечерна рокля

Тренди шлиферчето се оказва универсална дреха, идеална и за придружаващ детайл към строго вечерен тоалет, в случая метална рокля, прилична на течно сребро, съчетана с координирани боти до глезена.

#4 В маслинено зелено

Моделът и инфлуенсър Jenny Suet In Tsang залага на тренчкот в нежно маслинено зелено, цвят - макро тенденцията за 2024 г., представен на подиума от много марки във всичките му нюанси. Съчетава се – прекрасно – с плисирана мини пола в нюанси на кафяво и черни обувки на ток, съчетани с къси чорапки.

Марките за къс тренчко за Пролет/Лято 2024

Когато става въпрос за избор на този тип междусезонна дреха, определено започваме с характерното парче на Burberry, подплатено със скъпоценния кариран принт на марката. Тренчкотите в цвят каки от Max Mara, Acne Studios и Balenciaga са наследство в процес на създаване, с възхитителни детайли като оригинални яки, колани и копчета, вдъхновени от сезона. Говорейки за улицата, късите тренчкоти на Cos, Zara и & Other Stories са класически придобивки със съвременен привкус, и заслужават важно място в пролетния гардероб.


Zara, Massimo Dutti, Cos, Acne Studios, Darkpark

More All fashion