Следва

Новите дрехи на Кристен Стюарт: жесток глем-рок

Най-модерните чанти от Седмицата на модата в Париж

Основни тенденции в аксесоарите.

All fashion преди 1 месец

Дяволът, особено непосредствено след поредната доза Седмици на модата, е в детайлите. Разучаваме, систематизираме, цъкаме с език, попълваме списъците с желания, и в тях, съвсем в реда на нещата, на първо място са чантите. 

Изминалите шеметни ревюта в четирите големи модни столици - Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, се фокусираха около няколко доста приятни тенденции. Което, разбира се, важи и за аксесоарите, като Париж се оказа особено интересен в този смисъл. Обобщаваме резултатите от Парижката седмица на модата в частта им красиви аксесоари за сезон есен-зима 2024/25. Ето най-модерните (за след шест месеца) любими дамски глезли > 

С верига

Верига вместо дръжка все още е любима дизайнерска техника. Този път Chanel, Stella McCartney и Loewe се опитват да свържат своите клиенти с една верига. Не за първи път обаче: и за трите марки това е постоянен мотив. Което обаче не го прави по-лош. Класиките са класики, така че не омръзват. Между другото, веригата може да бъде както чисто декоративна, така и функционална. При Chanel, както знаете, тя дори се регулира по дължина.


Chanel


Stella McCartney

Кожа с косъм

Парижките дизайнери поемат щафетата на колегите си от Милано - и ни предлагат кожени чанти. Разбираемо е: в свят, пълен със стрес и несигурност, искаме да намерим мир във вещите. И ако нещо може да го даде, то това са меките, пухкави чанти, силно напомнящи декоративни възглавнички. Dries Van Noten, Stella McCartney и (леко странно) Saint Laurent се отличиха този път. Признайте си: гушка ви се с тях, нали?


Saint Laurent


Dries Van Noten

Чанта тип кофа

Друг вариант за антистрес чанта е аксесоар с форма на кофа. Защо? Просто изглежда толкова спокойно и забавно, че гарантирано ще ви накара да се усмихнете. Най-добре с фантазиите по темата се справиха Louis Vuitton и Miu Miu. Приятна характеристика на тези аксесоари е тяхната просторност. Дори и със скромни размери, те съдържат всичко необходимо - чак до голяма бутилка вода и кутия с обяд.


Louis Vuitton


Miu Miu

Плод и зеленчук

Съвсем различен аксесоар обаче - фантастичен - може да се превърне в средство за бягство. Olivier Rousteing (Balmain) и Jonathan Anderson (Loewe) тръгват от тази идея. И двамата представиха не най-практичните, но определено очарователни чанти. Първата като грозде, втората - вдъхновена от пресни аспержи. Като цяло изглежда, че най-модерните места за сезона ще бъдат пазарите и супермаркетите.


Balmain


Loewe

Хобо

Както се казва, някои неща са модерни, но някои неща остават завинаги. Чантите Hobo не излизат от мода няколко години (даже десетилетия!) подред. Тайната на неувяхващата им популярност е необичайната кръгла форма, която никога не омръзва и може да добави пикантност дори към най-елементарния тоалет. Между другото, ако по-ранните дизайнери използваха изключително мека версия на хобо чантата (като Chloe), то напоследък те експериментират често с твърдите рамкови форми (Chitose Abe от Sacai го прави най-добре).


Chloè


Sacai

More All fashion