Следва

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

Новите дрехи на Кристен Стюарт: жесток глем-рок

„Нова година, нов стил“ изглежда е мотото на актрисата от новия филм Love Lies Bleeding, който очакваме на екран до края на месеца. 

All fashion преди 1 месец

Коко Шанел казва, че когато една жена радикално промени външния си вид (или прическата си), това е защото прави значителна революция в живота си. И все пак за Кристен Стюарт изглежда точно обратното: отдавна сгодена за приятелката си Дилън Майер (продуцент на романтичната драма-трилър на Роуз Глас Love Lies Bleeding, в който гаджето й изпълнява главната роля) и с вярната си стилистка Тара Свенен винаги до нея.


В Ню Йорк през 2024 г., в Tibi


На Day Drinking със Seth Meyers през 2024 г., в Chanel, с чанта Chanel и обувки Le Silla

Но 2024 г. за актрисата (най-модният неконформист в Холивуд) започна с голяма революция: в гардероба. Потвърждение за това са последните й визии от рекламния тур на новия филм. И все пак, при по-внимателно вглеждане, новите дрехи на Кристен не са чак толкова смели (с изключение на шортите за фитнес), колкото са модерна версия на „старата“ Стюарт, облечена в маратонки и големи тениски. Може би историята от корицата на Rolling Stone (очевидно твърде гореща за CBS, която помоли водещия Стивън Колбърт да не я показва в епизода), в която тя се разголва по бельо, заявявайки, че вече знае коя е, какво иска ли и какво послание иска да предаде с последната си филмова роля.


На късното шоу със Stephen Colbert през 2024 г., в Mônot, с обувки и чанти Chanel и чорапи Wolford


В Ню Йорк през 2024 г., в Brunello Cucinelli и Victoria's Secret, с чанта Chanel, чорапогащник Wolford и обувки Le Silla

Каквато и да е мотивацията, подтикнала Кристен Стюарт да преосмисли тоалетите си, ние наистина я харесваме. Защото заедно със своя стилист тя възприема смели визии (но винаги в глам-рок нюанси, както, освен че харесва, и много й отиват), които напоследък са все повече празнуващи собствената й личност. Виждаме нова Кирстен, елегантна, загадъчна и умопомрачително секси, доста различно светоусещане в дравнение с твърде Томбой ансаммбите, с които я свързвахме допреди две-три години. Обожаваме това ново амплоа на звездата, първо, защото най-накрая подчертава великолепните й крака, и второ, защото ни дава още едно потвърждение, че не само шортите са красиви, дори когато се носят с чифт токчета, но и че излизането без пола или панталон е истински гореща тенденция. И освен това, не е ли овладяването на даден тренд по свой автентичен начин, изтънчена форма на бунт?


В Манчестър за шоуто на Chanel Metiers D'Art през 2024 г., в Chanel


На Met Gala 2023, в Chanel

Кирстен извади на /ял свят новото си, още по-впечатляващо "аз" по дискретно завоалиран начин първо на Берлинале - в белия ансамбъл от Шанел с прозрачна пола, и почти веднага след това - на премиерата в Лос Анджелис на Love Lies Bleeding, носейки единствено високо изрязано боди с (много) пънк дух. Избор, който представлява Zero look и бележи края на черно-бялата й ера, разцъфтявайки в нов и неочакван стил, от който всеки може да почерпи малко вдъхновение.


На Берлинале през 2024 г., в Шанел


На премиерата на Love Lies Bleeding през 2024 г., в Bettter and Cosabella и чорапогащи Wolford

И може би трябваше да осъзнаем тази еволюция много по-рано, когато Стюарт показа тоалет, съставен от мини пола и блейзър, отново с удобни мокасини, но с добавянето на двете първи следи от новата модна ера: видим бралет и прозрачни чорапи до коляното. 


На Берлинале през 2024 г. в Chanel и Cos


На късното шоу със Stephen Colbert през 2024 г., в Mônot, с обувки и чанти Chanel и чорапи Wolford

Външният й вид с къси панталони и полупрозрачна риза, разтворена, за да покаже сутиена (който напомня за експерименталното облекло на Оскарите през 2022 г.) и костюмът на райе с микро жилетка вместо горнище, могат да бъдат отлични идеи за леко модифициране на офисния дрескод, за да отидете на среща, без да се прибирате вкъщи. Красива е и комбинацията между високи токчета и крачоли и отново, за тези, които наистина искат да се осмелят, вълнените слипове (но препоръчваме без чорапогащник отдолу, за разлика от нея) с полузакопчаната колосана риза.


На годишната вечеря преди Оскар на Chanel на Чарлз Финч през 2024 г., в Chanel и сутиен от ATXV


На Оскарите през 2022 г., в Chanel

Разбира се, Кристен Стюарт, въпреки по-изисканата маска, винаги си остава "една от нас". Веднага след важно събитие тя не пропуска възможността да свали високите обувки в полза на практични "самоходки" и да облече дрехи, които я карат да се чувства спокойна (например топът Mônot бе заменен от T- риза с надпис „Кемп Стюарт”). Но също така сме сигурни в друго: че нямаме търпение да открием какви други изненади ни е подготвила звездата на Холивуд в тази своя възвишена и нова експериментална фаза.


В Ню Йорк през 2024 г., в Brunello Cucinelli и Victoria's Secret, с чанта Chanel, чорапогащник Wolford и обувки Santoni


В The Late Show със Стивън Колбърт през 2024 г., в Mônot, чанта Chanel и кецове Vans 

More All fashion