Следва

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

We Love: Анхела Молина, 68, „лека като птица“ за Miu Miu

Дълга и мека, изящно посребрена коса, одухотворено лице, заразителна усмивка, автентичен и неустоим чар.

Runway преди 1 месец

В интервю за Vogue Миуча Прада направи интересен коментар за възрастта си : „Всяка сутрин трябва да решавам дали съм петнадесетгодишно момиче или възрастна дама на косъм от смъртта“, каза тя. Усещане, което много жени вероятно изпитват през 60-те и 70-те си години, разкъсвани между детския дух и мъдростта и зрелостта на възрастта си.

Открихме тези две страни на една и съща женска личност в шоуто на Miu Miu FW 2024, което се проведе на Седмицата на модата в Париж и видя жени от всички възрасти на парада, включително 68-годишната испанска актриса Анхела Молина, която мина по подиума ослепително усмихната в компанията на други жени на същата възраст в знак на възхвала на възрастовото разнообразие на модния подиум.

Сред тези величествени дами се възхитихме на Qui Huilan, на 70, лекар от Шанхай и актрисата Кристин Скот Томас, на 63. Но неудържимият чар на Анхела Молина е нещото, което прави днешния Осми март още по-красив.  


Андхла Молина за Miu Miu FW 2024

Коя е Анхела Молина, испанската актриса - модел на Miu Miu

Родена през 1955 г. Анхела Молина е сред най-известните и ценени испански актриси. Снимала се е в десетки филми за киното и телевизията, от испански през италиански до холивудски продуцкии. Сред най-известните филми, в които участва, са „ Този ​​мрачен обект на желанието“ на Луис Бунюел , „Карне Тремула“ на Алмодовар , „Баария“ на Торнаторе и „Никой не се спасява сам“ на Кастелито. Най-новият филм с нейно участие, режисиран от Лилиана Кавани в Италия, е The Order of Time.

В своята дълга и богата кариера Анхела е носителка на няколко награди, вкл. Давид на Донатело през 1986 г.  

Анхела Молина е дъщеря на изкуството. Баща й Антонио е певец и актьор. Като много млада тя учи класически и испански танци, ставайки за кратко учителка по балет. От време на време Анхела е засичана да импровизира с танцови стъпки на филмови премиери, сякаш обзета от изгаряща страст. Актьорството идва по-късно в живота й, но сякаш е записано в ДНК-то й.


На вечерята след шоуто на Miu Miu FW 2024


На първия ред на модното шоу на Loewe FW 2024

Женска вечеря на Miu Miu по време на 79-ия филмов фестивал във Венеция през 2022 г

Молина показва за Miu Miu в Париж на 68 години: „Беше страхотно парти“

От няколко години най-накрая взехме да вярваме, че красотата няма възраст. Имаше голяма борба за нормализиране на каноните за естествената красота, за приемане на собствените бръчки, както направи Изабела Роселини във Vogue Italia, за да видим най-накрая жени над 60, като Елизабета Деси, на модния подиум на Седмиците на модата по целия свят. Сякаш постепенно връщаме заслуженото уважение, спокойствие и стойност на жените, които в очите на обществото изглеждаше, че вече нямат достойнства след определена възраст, просто защото вече не са млади.

И така, да видиш прекрасни жени в техните най-автентични 60 години на модното шоу на Miu Miu беше пътуване до границата между детството и зрелостта, както каза г-жа Прада. По-конкретно Анхела Молина се появи със своята заразителна усмивка и избухващ чар, които имат толкова много да разкажат. Молина го направи толкова добре, че стигна директно до сърцата на хората.

Молина коментира участието си в модното шоу пред Vogue Испания: „Дефилирането е забавно и дава усещане за страхотен празник. Това е нещо магическо. Нещо като полет на птица“, каза тя поетично.

Целият свят я видя, лека и пълна с магия, благодарение на този елемент, който повече от всичко друго характеризира красотата на жената. Не възрастта, не слабостта, не съвършенствота. А искрената и добра усмивка. Като тази на Анхела Молина.

Ако искате да продължите да бъдете омагьосани и покорени от чара на тази невероятна жена, по-долу е селекция от снимки на актрисата през годините.

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.