Следва

Парашутките на Даяна отново на мода

Седмица на висшата мода в Париж: Schiaparelli Fall/Winter 2023

На 3 юли в Париж стартира Седмицата на висшата мода с, напълно закономерно, ревюто на новата кутюр колекция на модна къща Schiaparelli

All fashion преди 9 месеца

Карди Би, Анна Дело Русо, Рената Литвинова, Елена Перминова, Ники Хилтън и много други се разположиха удобно на първия ред на шоуто, а Ирина Шейк, Магдалена Фраковяк и супермоделът от 2000-те Таня Дягилева, която се завърна на подиума за за първи път след 10-годишно прекъсване, разходиха футуристичните дрехи на бранда, първенец в новаторството, риска и изумлението, когато говорим за модно творчество (вижте и: По "Ад" на Данте: Schiaparelli, Spring 2023, COUTURE). 


Рената Литвинова


Cardi B


Киара Ферани


Ксения Шипилова

Творческият директор на Schiaparelli Даниел Роузбери преплита ДНК-то на марката с африканското изкуство, като едновременно се вдъхновява и от работата на художници, които някога са работили или биха могли да работят с основателката на модната къща Елза Скиапарели, сред тях Лусиан Фройд (роклята с цветни райета), Ив Клайн (нюанса на синьо) и Джак Уитън (огледалния мозаечен тоалет). В основата на великолепните бижута стои бръшлянът, заимстван от Елза от картините на Сандро Ботичели при създаването на колекцията й през 1938 г.


Ирина Шейк


Таня Дагилева


Магдалена Фраковяк

Седмицата на висшата мода в Париж е от 3 до 6 юли, като най-очакваните шоута са тези на Chanel, Jean Paul Gaultier, Balenciaga, дебютното шоу на Thom Browne и др.

Междувременно в няколко френски града продължават протестите и безредиците заради убийството на 17-годишен френско-алжирски тийнейджър от полицай. В знак на солидарност с тези развития и от съображения за безопасност, модна къща Celine, представлявана от творческия директор Еди Слиман, реши да отмени ревюто на мъжки облекла, което трябваше да се проведе на 2 юли.

More All fashion