Следва

Седмица на висшата мода в Париж: Chanel Couture Fall/Winter 2023

Парашутките на Даяна отново на мода

Харесваме обема, както и чифтът обемни шорти с неопределена дължина пасват на стройните крака

All fashion преди 9 месеца

Покойната принцеса Даяна е модна икона, чиито тоалети и до днес служат като вдъхновение за  дизайнерите. Най-свежият пример е ревюто на Jacquemus за пролет/лято 2024 в замъка Версай миналата седмица. Мотивите в стил Даяна бяха разпръснати из цялата колекция и включваха волани, вдъхновени от 80-те, както и огърлица от сапфири и перли - носена от Кендъл Дженър на подиума - която напомняше за любимия чокър на кралската особа.

Макар че никога не се е отклонявала твърде много от кралския протокол (със сигурност не и докато е била омъжена за тогавашния принц на Уелс), Даяна винаги е използвала модата, за да изрази своята индивидуалност, независимо дали чрез щампи и ярки цветове, чанти Dior, сетове Chanel, рокли Versace или обувки Jimmy Choo. Освен с впечатляващ официален гардероб, Даяна остава в модната история и с ежедневните си тоалети, актуални и днес.

През топлите месеци принцесата често е снимана от таблоидите с къси панталони тип "Бермуда". През 1989 г. Даяна е забелязана да излиза от училището на принц Уилям в елегантни черни бермуди, голям пуловер с V-образно деколте и обувки с нисък ток. През 1990 г. тя вечеря в лондонски ресторант, облечена в тъмносини къси панталони, допълнени от подходящ блейзър и блуза на точки. По време на семейно пътуване до MGM Studios във Флорида Даяна уверено разхожда вариант в цвят каки, съчетан с бяла тениска и кожен колан. Късите панталони се превръщат в характерна черта на гардероба ѝ след развода, когато Даяна става по-уверена в модните си решения и никога не разочарова многобройните си фенове, които дори ѝ подражават. (вижте още: Поне 115 000 лева ще ни струва пуловера с черната овца на принцеса Даяна - търгът е на 7 септември)

През 2023 г. късите панталони тип “Бермуда” се радват на своето възраждане, благодарение на редица известни личности. Една от тях е Хейли Бийбър, която носи бял чифт панталони на Loulou Studio с изрязана тениска Leset, чанта Bottega Veneta Andiamo и сандали на The Row, съчетани с чорапи. София Ричи, от своя страна, наскоро беше забелязана в Лос Анджелис с бежови плисирани бермуди Alaïa и бяла тениска Re/Done, допълнени с чанта от The Row, слънчеви очила и маратонки.

Дънковите варианти на късите панталони "Бермуда", също се наложиха на модната сцена. Бийбър харесва винтидж моделите на Levi's, а Джиджи Хадид наскоро бе видяна в Ню Йорк с дънкови шорти Agolde, съчетани с изрязана черна тениска, чанта Prada Cleo и маратонки Adidas Samba.

Колкото и добре да изглеждат днешните модни икони, Даяна и нейният стил определено ги превъзхождат.

More All fashion