Следва

Марго Роби: Барби не само на лента, но и в реалния живот

Седмица на висшата мода в Париж: Chanel Couture Fall/Winter 2023

На 4 юли на брега на Сена в Париж се проведе кутюр шоуто на Chanel в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж

Runway преди 9 месеца

На ревюто присъстваха посланикът на марката и муза на креативния директор Виржини Виар Ванеса Паради, актрисите Лупита Нионго, Маргарет Куоли, Рашида Джоунс и Райли Киоу, режисьорката София Копола, рапърът Кендрик Ламар и други.


Ванеса Паради


Лупита Нуонго


Маргарет Куали


Райли Кеог


Рашида Джоунс и София Копола


Кендрик Ламар

Моделите Каролин де Мегре и Витория Черети откриха ревюто на есенната кутюр колекция на Chanel, посветена отново на Париж и неговите шармантни жители. В облеклото и аксесоарите, както е обичайно при Chanel, изобилстваха туида, костюмите, миди дължините, цветята, сламените шапки и благородните нюанси.


Слънце в Chanel, асцендент в Burberry и Луна в Gucci? За всяка зодия - бранд


За подиум послужи алея, напомняща парижкия паваж по залез с Айфеловата кула на заден план. Моделите с кучета и кошници с цветя изглеждаха, сякаш правят обичайни за парижанките неща, нямащи нищо общо с участието в планирано до последния конец модно шоу.


Каролин де Мегре


Витория Черети

Виржини Виар пое поста творчески директор на френската модна къща след смъртта на Карл Лагерфелд през 2019 г. Оттогава колекциите на марката се оценяват по-скептично от модните критици, а шоутата на марката са, освен по-женствени и по-пестеливи откъм "УАУ" ефект(поне предвид сценографията), както при Карл(вижте още: "Виржини Виар: Коя е наследницата на Карл?").

„Липсват само багетите – всичко е толкова банално. Стайлингът повдига въпроси, много неща също. Между другото, излезе Каролин де Мегре, негласният посланик на всичко френско и автор на книгата „Как да се чувстваш като парижанин“. Chanel дори не намеква, а директно ни казва: "Ако искате да се почувствате като парижанка, носете Chanel." Но вие изобщо не искате да я носите", коментират в Telegram.

Парижанките на Виар и Chanel са в галерията >>> Лично ние нямаме нищо против да излгеждаме като парижанки, дори правим забележката, че сме склонни и на просто Chanel, дори да не е от Couture.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.