Седмичен ХОРОСКОП - 29.01 - 04.02

Astro преди 6 години

Основното събитие през тази седмица е лунното затъмнение, което ще се състои на 31-ви януари. Това е първото затъмнение за 2018 г. Експертите твърдят, че такова лунно затъмнение не се е случвало от 152 години насам, тъй като ще може да се наблюдава т.нар. „Синя кървава суперлуна“. Цели три явления съвпадат: Синя Луна, която се явява второ пълнолуние за месеца, Суперлуна, когато Луната е по-голяма и ярка, когато я наблюдаваме с невъоръжено око, и Кървава Луна – затъмнението, което се получава от попадането на сянката на Земята върху Луната. Тогава затъмнението е пълно, а Луната потъмнява и добива червен оттенък, тъй като слънчевата светлина е пречупена през земната атмосфера.

Забележителен факт е, че през по-голямата част от годината Луната е на 384,5 хиляди километра от Земята, но на 31-ви януари ще бъде само на 356 хиляди километра. Това е и причината да изглежда по-голяма. Събитие като това ще има чак през 2028 г., отново на 31-ви декември.

Влиянието на лунното затъмнение ще има особено значение за нас през тази седмица. Работа, бизнес, финанси, приятелство и любов – всички тези аспекти ще бъдат подвластни на това събитие. Всичко отрицателно, което сме натрупали от известно време, ще бъде освободено. При някои от нас това ще се случи по-трудно, а при други ще дойде като дългоочакван момент, в който ще се почувстват уверени да направят тези стъпки. На първо време всички ще се стремим към това. Едва след този момент ще настъпят промените в работата, а после и в личен план. За някои това ще се случи едновременно. Може да донесе известно напрежение, тъй като ще се търси баланс между два свята. Дните около лунното затъмнение винаги са трудни: ако през тях се натрупат твърде много негативни събития, то те могат да останат в живота ви дълго време. Затова през тази седмица е важно да се опитаме да живеем с позитивно отношение към живота, към другите, но най-вече към себе си. Всяка възможност трябва да бъде грабната, всяка перспектива – оценена.

Променете себе си и светът около вас ще се промени! Това е голяма истина, която рядко си спомняме. Затъмнението ще има своите „точки на сила“, когато ще е по-лесно да направим промяна на събитията, както и да коригираме отношението си към нещата, които ни заобикалят. Колкото по-силно е въображението и способността ви да убедите себе си, че нещата могат да бъдат по-добри, толкова по-силен ще е ефектът на силите, които можем да използваме в наша полза.
 

Хороскоп

Още от Astro