Месечен ХОРОСКОП - Август 2018

Astro преди 5 години

През повече от първата половина на месеца Меркурий ще бъде ретрограден. Това ще продължи до 18-ти август, но носи изключително положителни аспекти от очакваното. Да, сега лошите новини, с които ни натоварва пресата, няма да спрат, а технологиите и взаимоотношенията ще бъдат засегнати по някакъв начин. Но сега ретроградното движение на Меркурий е прекрасен момент, в който можем да поправим стари грешки, да се върнем на място, на което не бихме могли иначе. Меркурий осъществява връзка с важен момент от миналото – изоставени проекти, изпуснати възможности. Сега можем да поправим нещо, което сме считали за непоправимо.
Това влияние може да ни накара да се насочим към по-драматични форми на себеизразяване. Някои ще преоткрият музиката, поезията и романите, а други някаква своя способност и талант. В отношенията това означава, че можем да бъдем по-сприхави и да преекспонираме реалността, представяйки я по-лоша, отколкото всъщност е.

Венера в Дева образува аспекта на тригона, заедно с Плутон в Козирог. Това ще продължи до пети август, помагайки ни да започнем първите дни от месеца с важно прозрение: Невинаги има какво да направим, за да спрем развоя на определени събития, затова трябва да се примирим с някои неща, без да се чувстваме виновни. Случайностите, ударите на съдбата и всички непредвидими аспекти на живота са независими от нас, но и в това се крие всичко най-вълнуващо.
Тъй като сега отношенията ни са поставени на изпитания, поради влиянието на Меркурий, можем да изгубим някои хора от живота си, тъй като сега изкристализирано виждаме, че вече не принадлежат в него. Но влиянието на Плутон ще ни помогне да преодолеем болката от разделите, виждайки, че след всеки край идва ново начало. Заместете изгубено с акт на любов – правете това, което обичате и ще видите, че в това е най-голямата сила. Към това ни приканват първите дни от месеца, но влиянието от ситуациите и научените уроци ще останат до самия му край.
 

Хороскоп

Още от Astro