Следва

Life-changing: пълното слънчево затъмнение ДНЕС

Ретроградният Меркурий: значението и ефектите му за всеки знак

До 25 април небето ще се характеризира с ретрограден Меркурий. И ако Везните рискуват да бъдат неразбрани, Лъвът трябва да ограничи разходите.

Astro преди 2 седмици

Ретроградният Меркурий се вихри този април,още от първо число, но какво точно означава и какво се случва в небето този път. 

Джим Морисън - човек, който има четири ретроградни планети в наталната си карта - казва, че от толкова планети, "движещи се наобратно", не вижда никакъв шанс да разбере този изкривен свят. Мразени и обвинявани, ретроградните движения вместо това крият много точна стойност и ясно послание, те са като паузите в музиката, без които мелодията не би съществувала. Но какво точно е ретроградното движение?


Месечен ХОРОСКОП - Април 2024


Поради различната скорост на планетите около Слънцето и различните гледни точки от съответните им орбити, се случва в определени периоди планетите да изглеждат сякаш се движат назад по зодиака, с видимо движение, което се отдръпва, вместо да продължава в нормалната си посока. Очевидно въпросната планета не се връща назад, но това е впечатлението, което имаме от Земята и трябва да го разглеждаме като такова. Когато е ретроградна дадена планета, тя не изразява силата си или я изразява по грешен, сложен, противоречив начин. И този път е ред на Меркурий .

Меркурий ще бъде ретрограден до 25 април, така че сме в сърцето на период, в който трябва да обърнем внимание на неговите грешки, пропуски, особено в определени области и ситуации. Ето кратък списък от неща, които трябва да избягвате - с този ретрограден Меркурий през април 2024 г. - за да не попаднете в капана на объркването, приинено от ретроградността на планетата.


След 226 години Плутон пак е във Водолей: най-важният транзит за годината explained


МЕРКУРИЙ Е РЕТРОГРАДЕН В ОВЕН

Ретроградността на Меркурий точно във вашия знак означава, че буквално можете да го чуете, видите, докоснете. На Овена е забранено да изразява ентусиазма или чувствата си твърде открито в този период, нещо, което в крайна сметка би объркало представите на тези, които ви обичат, както и на тези, които ви наблюдават.

Телец

По-добре не бъдете твърде креативни или инициативни в този период, защото рискувате да предложите нещо, което не работи и което не ви приляга. Предпочитайте нещата, които познавате добре и всичко, което не изисква големи полети на въображението.

Близнаци

Меркурий е вашата планета, енергията, която ви движи и ви командва, така че не можете да я игнорирате. Не се доверявайте твърде много на определени сънища, на онези мисли, които ще ви отведат далеч, и не давайте имагинерни предложения, които смятате, че ще проработят. По-вероятно е да не, затова стойте близо до реалността. 

Рак

На работното място поддържайте благоразумно поведение, като избягвате да казвате неща набързо или да пишете имейли или съобщения, които не сте препрочели или обмислили достатъчно. Защото думите ви ще бъдат забелязани, с всяка възможна грешка и всяко рисково недоглеждане. Прецизност е думата, която не трябва да забравяте и за миг.

Лъв

Тригонът на Меркурий ви помага да не страдате твърде много от ретроградността. И все пак трябва да бъдете много по-разумни и внимателни с всеки вид разход, с всяко допълнително усилие. Избягвайте изпитанията или предизвикателствата, отложете всяко начинание, което изисква много и което ви излага на риск.

Дева

Вие сте създадени от живачна енергия, така че нейните колебания ще бъдат усетени, дори и да не ги виждате. Опитайте се да не вярвате твърде много на нечии обещания или добри намерения - предпочитайте фактите, преди да свършите своята част.

Везни

Меркурий обуславя и дефинира вашето отношение към диалозите, формите на обмен и разговорите. Очевидно е да се предположи, че в този период думите ви често ще останат неразбрани. Необходимо е голямо внимание. Не приемайте нищо за даденост.

Скорпион

В този период Марс ви кара сте припрени и да искате нещата да се случват веднага и сега. Меркурий обаче сигнализира за риск от пренебрегване или пропускане на важни детайли, от неотдаване на правилната тежест или внимание на малките неща, които имат значение, и които правят разликата.

Стрелец

Ще забележите известна липса на яснота в близките ви хора, в тези, които творят и изобретяват заедно с вас, в забавни и развлекателни ситуации. Дори в любовта не бъдете твърде взискателни или педантични към партньора с вашите неясни, винаги отнесени идеи.

Козирог

Ще трябва да бъдете много по-ясни и прозрачни с хората у дома или в семейството. Затова бъдете отворени за всяка форма на диалог, с послания, които са лесни за разбиране. Това се очаква и от вас.

Водолей

Меркурий може да направи всяка ваша форма на изразяване, всяка дума или мисъл по-малко функционална и ефективна. Затова сведете разговорите до минимум или ги правете с особено внимание. Превърнете се в маниак на детайлите, като обяснявате дори това, което ви изглежда очевидно и логично.

Риби

Не вярвайте на никого, който обещава да направи нещо, но след това в действителност ще има повече от един проблем да приложи всичко на практика. Опитайте се да го направите сами, знаейки, че в този период вие сте този, който се радва на най-голяма яснота, най-добра способност да действате и да постигате резултат.

More Astro