Следва

Преподавателите от НХА доц. д-р Светлин Балездров и доц. д-р Ненко Атанасов са авторите на новия знак на Държавна агенция „Национална сигурност“

След 226 години Плутон пак е във Водолей: най-важният транзит за годината explained

Годината започва страхотно! Януари още не е приключил, а най-монументалният транзит за 2024 дойде... 

Astro преди 3 месеца

Това е голяма работа, хора. Преместването на Плутон в този новаторски зодиакален знак се случва само веднъж на всеки 248 години. Надолу е всичко, което трябва да знаем за транзита, за планетата, за бъдещите 20+ години от историята на света - защото Плутон въздейства на всички, постоянно и за много дълго време >>>

Кой е Плутон?

Както вероятно вече знаете, слънчевият знак представлява личността, Венера се свързва с любовта и връзките, а Меркурий отговаря за комуникацията, пътуването, мисленето. Другите планети по-надалеч в Слънчевата система обаче не работят така. Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон се наричат ​​"трансперсонални“ или "поколенчески“ планети, което означава, че тяхното влияние е широкомащабно, дългосрочно и масово. И от тези небесни тела Плутон има най-дългата орбита (и по същия начин най-голямото въздействие) от всички.


Илюстрация: The Cut

Наречен на римския бог на подземния свят, Плутон (който в гръцката митология е Хадес) представлява всичко, което съществува под повърхността - нелегални заговори, скрити планове, системно потисничество, но и по-положителни, мистични неща. Той също така представлява невероятния натиск, който се изгражда на подземно ниво... и какво се случва, когато тази изключителна интензивност се освободи. В крайна сметка, Плутон е отговорен за истината и силата - той дълбае до най-дълбоките слоеве на съществуващото, за да определи какво наистина си заслужава, къде са слабите места и страховете ни и какво трябва да трансформираме.

Въпреки че е едно малко небесно тяло в нашата слънчева система, астрологичното значение на Плутон е огромно. В своя стремеж да разкрие истината и силата, енергията на Плутон далеч не е деликатна; тоя наистина идва като wrecking ball. Умен и пресметлив, Плутон не се страхува да разкъса най-сложните системи отвътре навън. Метаморфоза, еволюция, трансмутация - това е плутоновият маниер.

От 2008 г. Плутон марширува през трудолюбивия знак на Козирога. Козирогът се свързва с големия бизнес, Уолстрийт, корпоративната власт и традиционните икономически структури. Всъщност много астролози свързват нарастващото ускорение на късния етап на капитализма с пътуването на Плутон през Козирог - средната класа се свива и милиардерите царуват на върха, но това обезпокоително икономическо разслоение със сигурност ще претърпи огромни промени през близките две десетилетия.

Какво всъщност означава този транзит на Плутон във Водолей?

След дълъг круиз през Козирог, предстоящото пътуване на Плутон във Водолей ще предложи значително различно изживяване. Въпреки префикса "аква“ (от aquarius на английски), Водолеят е въздушен знак – всички въздушни знаци на зодиака (Близнаци, Везни и Водолей) са свързани с взаимоотношения, общността и мрежите от контакти. Като последен въздушен знак на зодиака, Водолеят е фокусиран върху Хората (с главно Х). Управляван от Уран, Водолеят е мотивиран от колективна грижа, хуманитаризъм и широкомащабни обществени въпроси и се свързва с бунта и революцията, както и с научни пробиви, медицински напредък и технологични постижения.

Така че, когато планетата на трансформацията се заплете с подривния Водолей, трябва да очакваме някакъв радикален демонтаж, както и някои необикновени развития, които могат да променят живота такъв, какъвто го познаваме. Футуристичен и далновиден, Плутон във Водолей може да даде всичко - от нови правителствени структури до летящи коли (най-накрая!). Но дали близкото бъдеще ще бъде утопичен рай или дистопичен адски пейзаж? Това остава TBD.

Тъй като Плутон се движи страшно бавно, ще отнеме време, за да разберем наистина последиците от този мощен транзит. Плутон влезе за кратко във Водолей през 2023 г. (от 23 март до 11 юни), преди да прескочи обратно в на Козирог. Тази година Плутон ще бъде във Водолей от 20 януари 2024 г. до 1 септември 2024 г., за кратко ще стане ретрограден и ще се върне обратно в Козирог, за да върже разхлабените краища, и ще влезе отново във Водолей на 19 ноември 2024 г. където ще остане до 8 март 2043 г. Точно така, приятели, Плутон ще остане във Водолей през следващите 19 години (!), така че имаме достатъчно време да опознаем този знак.

Кой ще бъде (силно) повлиян от Плутон във Водолей?

Всеки. Не забравяйте, че Плутон е трансперсонална планета - тя ще повлияе на всички и на обществено ниво. Разбира се, тези с видни натални разположения във Водолей със сигурност ще изпитат движението на Плутон още по-остро; можете да очаквате широкомащабна трансформация, където и да имате Плутон в рождената си карта. Например, ако вашата Луна (символизираща емоциите) е във Водолей, ще изпитате радикални промени на вътрешно ниво. Или, ако имате Меркурий във Водолей, начинът, по който изразявате себе си, ще се промени радикално през следващите две десетилетия. Дори планета като Сатурн (свързан с отговорностите през целия живот) ще бъде повлияна от Плутон - отношенията с работата и наследството със сигурност ще се развият по време на този мощен транзит.

Нямате планети във Водолей? Няма проблем! Всеки човек има всеки зодиакален знак в рождената си карта (т.е. 360-градусовата карта на небето, базирана на точния час, дата и място на вашето раждане). Това в кой дом се пада Водолеят за вас ще разкрие точно как това космическо движение ще ви запали на индивидуално ниво. Например, ако Водолей попада във вашия втори дом, можете да очаквате да настъпят промени по отношение на парите и ценностите. Като алтернатива, ако активира вашия девети дом, не се изненадвайте, ако изпитате революция, свързана с личната философия, вярата и общия си светоглед.

Разбира се, с транзит, който се случва само на всеки 248 години, има много неизвестни. Дали това най-накрая ще доведе до Ерата на Водолея? Или ще открием, че се подхлъзваме в някакъв роман на Оруел? Ще трябва да изчакаме и да видим. А в рамките на седмицата очаквайте и подробен плутонов хороскоп знак по знак, защото не можем и не искаме, и няма да пренебрегваме движенията на небесните тела, особено такива, които се случват веднъж на 2-3 века...  

More Astro