Следва

Ким, Клои и Кортни Кардашиян - кеф и змийски принт на Бахамите

Life-changing: пълното слънчево затъмнение ДНЕС

Астрологична и астрономична обосновка на събитието. 

Astro преди 3 седмици

Вероятно вече сте чули и разбрали за масивното слънчево затъмнение на 8 април (днес). Ударно в средата на ретроградния Меркурий, в понеделник следобед денят временно ще стане нощ, тъй като луната блокира слънцето. Това, разбира се, е голяма работа от астрономическа гледна точка... но какво означава затъмнението от астрологичната му страна? Какво носи и кой ще бъде засегнат? Прочетете надолу всичко, което трябва да знаете за предстоящото слънчево затъмнение >>>

Какво всъщност се случва по време на затъмнение?

Както вече знаете, Луната се върти около Земята, преминавайки през осем отличителни фази в своята 29,5-дневна орбита. Но знаете ли също, че орбиталната ос на Луната (нейната „еклиптична равнина“) всъщност е под наклон? Така че докато луната се движи през своята орбита, тя паралелно се премества от по-ниско на по-високо и обратно. Горната и долната точка на равнината на еклиптиката на Луната се наричат „лунни възли“ или - в астрологическата терминология - Северен и Южен лунен възел.

И така, какво означават затъмненията в астрологията?

Северният и Южният възел са мощни разположения. Южният възел съответства на миналия живот, духовния багаж и вродените дарби, които сме донесли в този живот. Северният възел, напротив, е уроците, които душата трябва да придобие сега. Разкривайки страстите, талантите и мотивацията, които трябва да впрегнем, за да достигнем пълния си потенциал. И заедно, тези две точки - Северният и Южният възел - са свързани със съдбата.

Как това е свързано със затъмненията? Е, приятели, за да се случи затъмнение, слънцето и луната трябва да се синхронизират със северния и южния възел. В тези точки слънцето, луната и Земята се срещат в перфектно подравняване, образувайки или лунни затъмнения (известни също като „кървави луни“, когато луната отразява тъмната сянка на земята, съответстваща на Пълнолуние), или слънчеви затъмнения (когато луната блокира слънцето, което съответства на Новолуние). Също така е важно да се отбележи, че затъмненията винаги пътуват по двойки - лунното затъмнение, което преживяхме преди две седмици, беше предшественик на слънчевото затъмнение на 8 април. Така че, когато говорим за „сезон на затъмненията“, това е периодът на последователни затъмнения, когато всичко, което се случва, е предопределено, интензивно и изключително кармично важно.

Какво се случва по време на затъмнение?

В продължение на буквално хиляди години затъмненията предвещават широкомащабни метаморфози, разклащане на статуквото, смени на власт и колективна трансформация. Всъщност както древните, така и съвременните астролози вярват, че затъмненията имат силата да променят хода на историята - че събитията, които съвпадат със затъмненията, са буквално записани в звездите. Когато става въпрос за трайната сила и последиците от затъмненията, погледът назад винаги е от невероятно значение. Но от астрологична гледна точка знаем, че - благодарение на активирането на Северния и Южния възел - затъмненията със сигурност ще катализират големи завършеци, начала и забележителни преходи в живота ни.

Какво трябва да знам за слънчевото затъмнение на 8 април?

Следобед в понеделник, 8 април, слънчевото затъмнение ще се прояви на небето основно в Съединените щати (за жалост събитието е почти невидимо от нашата географска перспектива). Това затъмнение е пълно слънчево затъмнение, което означава, че луната ще покрие слънцето и тези, които имат късмета да го видят, ще изпитат пълно затъмнение през деня. Диво! О, и това е последното пълно слънчево затъмнение, което пресича Съединените щати до 2044 г., следващото, в Европа, ще е през 2026 г.

Астрологично това слънчево затъмнение се случва на 19º Овен. Затъмненията са част от зодиакални серии, които отнемат около две години, за да се развият. По същия начин това предстоящо слънчево затъмнение е четвъртата лунация от поредица от шест части по оста Овен-Везни (по-ранни затъмнения се случиха на 20 април 2023 г.; 14 октомври 2023 г.; и 25 март 2024 г., а бъдещите затъмнения в поредицата ще се проведат на 2 октомври 2024 г. и 29 март 2025 г.). Историите за затъмненията се развиват с течение на времето, така че препоръчваме да погледнете назад към предишните дати от тази поредица, за да видите какви събития са синхронизирани с тези мощни космически случвания.

Тъй като Овенът – първият знак на зодиака – е свързан изцяло с Аз-а, темите, свързани с автономията, идентичността и свободата, ще бъдат отпред и в центъра на вниманието по време на това предстоящо затъмнение. Овенът символизира страст и смелост, гордеещ се с яростна увереност и изобретателност, която го прави новатор. Съответно, това затъмнение ни кани да се възползваме от вътрешната си сила и силата на духа. Какво всъщност искаме и как ще постигнем целите си? И точно както луната блокира слънцето по време на слънчево затъмнение, ние ще съберем представа за всичко, което стои на пътя ни. Независимо дали сме възпрепятствани от неудовлетворяващи отношения, скапани работни места или дори ограниченията на нашето физическо местоположение, това слънчево затъмнение ще освети всичко, което задушава потенциала и възпрепятства нашата истина.

Друго нещо, което трябва да се отбележи за това предстоящо слънчево затъмнение е, че то прави точна връзка с Хирон, кометата, която с любов наричаме „раненият лечител“. Хирон разкрива нашите най-дълбоки емоционални белези и ни учи как можем да трансформираме болката в сила. Така че с участието на Хирон в това предстоящо слънчево затъмнение е ясно, че това слънчево затъмнение има голям лечебен потенциал, но – за да имаме достъп до пълния потенциал на нашата съдба – не трябва да се страхуваме да се изправим пред страховете си.

Кои зодиакални знаци ще бъдат засегнати от това слънчево затъмнение?

Докато хората с планети или точки в Овен може да почувстват влиянието малко по-остро, всеки ще бъде повлиян от това слънчево затъмнение. (Проверете рождената си карта, за да видите кой зодиакален дом заема Овенът при вас; това е областта в живота ви, където ще почувствате най-много затъмнението.) Не забравяйте, че затъмненията катализират голяма промяна както на индивидуално, така и на колективно ниво - тези големи космически събития не щадят никого!

Известно е, че затъмненията ускоряват времето, увековечавайки неизбежното. С други думи, каквото и да се случи в крайна сметка (т.е. раздяла, преместване в нов град, започване на различна кариера) ще бъде ускорено по време на това затъмнение. Не се изненадвайте, ако в момента се натрупват основни етапи, променящи живота (и ако усещате много съпътстваща драма!): хаосът в сезона на затъмненията е напълно реален феномен.

Така че вземете очилата си за затъмнение (молим, не гледайте директно към слънцето, опасно е) и се пригответе за това мощно космическо събитие, което гарантирано ще промени живота ви. Не забравяйте, че Вселената има забавен начин за комуникация; дори да ви се струва, че нещата се разпадат, повярвайте, че те всъщност просто се пренареждат по по-добър, по-устойчив начин. По някакъв начин всичко се получава точно както трябва. Честито слънчево затъмнение! 

More Astro