Седмичен ХОРОСКОП - 26.11 - 02.12

Astro преди 5 години

Заформящият се в началото на седмицата квадратен аспект между Меркурий в Стрелец и Марс в Риби (26 ноември - 12 декември) води със себе си вълна от необмислени слова, за чиито незаличими следи, за съжаление, ще се сетим чак в последствие. Прекалено агресивните и натрапчиви мнения биха могли да създадат значителни разногласия. Въобще периодът е най-подходящ да бъдем далеч от другите особено потенциалните насилници и потисници.

Още във вторник се разкрива и втори аспект с особено влияние – секстилът на Марс в Риби и Сатурн в Козирог (27 ноември - 6 декември) – при него получаваме възможности, продиктувани от предишните ни действия – вложим ли необходимите дисциплина и време, тези възможности ще бъдат увенчани с категоричен успех. Движението и приложението на енергия (от страна на Марс) + отговорността и осведомеността (от ролята на Сатурн) предполагат качествен завършек на всичко започнато, но и настъпването на ново начало. Секстилът на Марс и Сатурн може да е подходящо време за започване на ново начинание и е особено опортюнистично време за упражняване на контрол или дисциплина.

Меркурий и Юпитер са в опозиция със Стрелец от 27-ми ноември до 5-ти декември, предоставяйки терен за разточителни дискусии (с възможност да преминат в спорове), които засягат основно икономическото състояние на обсъжданите въпроси.

Последната четвърт на Луна в Дева на 30-ти ноември призовава към освобождаване на емоционалните течения, често причинени от собствените ни съмнения. Въпросното освобождаване или изразяване понякога идва по разрушителни начини, но дори това не трябва да е притеснително. Позицията на Луна в Дева влияе най-вече върху общия ход на смяната на настроенията – възможна е прекомерната и на моменти параноична необходимост от изграждане на защита, която пък от своя страна води до скептични, аналитични или дори цинични начини на взаимодействия с другите. Периодът налага да бъдем изключително внимателни – и към тайните, които сами се опитваме да браним, и към тези, които биват ревностно пазени от нас.

Меркурий навлиза в Скорпион (1 декември - 12 декември) и през тези единадесет дни сме по-любопитни от обикновено - търсим дълбоките отговори на дълбоките въпроси по-упорито от всякога. Привлечени от метафизиката; очаровани от вечните тайни; евентуално заинтересовани от разследването на мистериите на живота след смъртта – не се изненадвайте, ако някой от изброените пориви се появи внезапно с началото на месеца – за щастие неистово любопитство ще ни тормози само в този кратък период. Тъй като повърхностните разговори не ни интересуват в този период, самотата може да ни се стори по-привлекателна. Способността ни да се концентрираме и да изследваме ситуациите и хората се чувства особено засилена.

Венера навлиза в Скорпион на същата първа дата от месец декември, но остава там чак до 7-ми януари 2019-та. През следващия месец емоциите дълбаят все по-навътре: търсим лоялност, надеждност и почтеност във взаимоотношения; чувствата са много черно-бели и сме склонни да избягваме колебливите, нерешителни или коравосърдечни хора. Имаме нужда да изпитваме с цялото си същество и да изразяваме страстта, която така или иначе кипи вътре в нас. По-темпераментните помежду ни избухват бързо, а тежките думи ще се изговорят без много предварителни мисли, причинявайки непоправими раздели. Потенциално агресивните хора или ситуации трябва да бъдат избягвани, тъй като лесно могат да се превърнат в насилие.

Хороскоп

Още от Astro