Седмичен ХОРОСКОП - 10.09 - 16.09

Astro преди 5 години

10 септември - 16 септември 2018

Новолунието в Дева, с което започва седмицата, е прекрасно време за известно преорганизиране на живота и рутината; новата позиция на Луната предразполага появата на известен скептицизъм в чувствата и мислите ни, както и нов начин за анализиране на случващото се около нас. Новата Луна ни подготвя за промените, които се и предстои да се случат във физическия свят.

Венера навлиза в Скорпион (9 септември - 31 октомври), събуждайки в дълбочина "позаспалите" загриженост и желание да обгрижваме. Навлизането на планетата на любовта във водния знак предразполага появата на привличане към по-страстните преживявания, които животът ни предостaвя: раждане, секс, смърт, прераждане и трансформация. Всичко около нас е силно магнетизирано и любовните афери са нагорещени, крещящи и често добре прикрити. Съвсем възможно е, докато тази позиция на Венера продължава, тъмната страна на любовта ни, както и тайните ни страхове, да се проявят, принуждавайки ни да заявим открито какво ни тревожи и да предприемем сериозни мерки в полза на заздравяването на хармонията в отношенията ни с любимите хора.

На 11 септември Марс навлиза във Водолей (с продължителност до 20 ноември 2018-та) като през този период от особена важност ще са всички дейности, засягащи науката, технологиите, компютърните база данни и хуманитарните начинания.

Юпитер в Скорпион образува секстил с Плутон в Козирог в продължение на месец (от 12 септември до 11 октомври) - Юпитер влияе на просперитета, стремежите, надеждите и откриването на нови области на развитие и полета за изява, а Плутон засяга световните сили и процесите на трансформация на обществата, културите и поколенията. Когато Юпитер е в секстил с Плутон, той силно ускорява напредъка ни, давайки възможност за развитие до големи висоти и заемане със сериозни въпроси, свързани с властта.

Почти в същия период Венера в Скорпион образува секстил със Сатурн в Козирог (13 септември - 20 септември), където Венера засилено подчертава вибрациите на любовта, магнетизма, красотата и чувствеността. Този аспект често дава възможност за постигане на бленувани цели и достигане до силно желани обекти. Влиянието на Сатурн подчертава значението на времето, ограниченията и забраните. То също засяга нашите отдаденост, отговорност и дисциплина. През този период неведнъж ще изпитаме неконтролируемо желание да защитим и предпазим близките си от каквото и да било излагане на опасност.

Меркурий в Дева е в опозиция на Нептун в Риби от 14-ти до 20-ти септември, което предполага разбирането на всички спорове и дискусии, които ни предстоят по отношение на личните ни и религиозни убеждения. Тази опозиция също така ще доведе и до засилени спорове по отношение на всичко, касаещо духовните въпроси, а като резултат от тези дискусии, може да получим аргумент, който не е зле да вземем под внимание.

Най-разумно е да бъдем наясно със собствените си убеждения най-вече пред самите себе си, за да не се налага да защитаваме или да аргументираме тези си вярвания пред банда от безмилостни критици.

Хороскоп

Още от Astro