Месечен ХОРОСКОП - Юли 2021

Astro преди 2 години

Юли ще е особен... Тъй като агресивният Марс завършва опозицията срещу строгия Сатурн още на 1-во число, напрежението, което се натрупа през целия месец юни и достигна своята кулминация днес, спада драстично. Основната тема на началото на месеца е как нашите лични страсти се сблъскват с нуждите на общностите, към които принадлежим - семейство, род, приятелски кръг, професионална среда - но развръзката ще е позитивна.

Новолунието в Рак на 9-ти и е приятна отсрочка преди безмилостното влошаване на положението. Тази лунация ни предлага шанс да се отпуснем, вместо да се втурваме към нови начала. Меркурий се присъединява към Слънцето в знака на Рака на 11-ти (първата смяна на знака на комуникационната планета от 3 май насам), което ни поставя в по-предпазливо и възпитателно състояние на ума.

Нещата се стават по-симпатични около 21-ви, когато Венера навлиза в Дева, където любовната планета показва своята преданост, искреност и точност. Но след това Слънцето влиза в Лъв на 22-ри, слагайки начало на месец, много подходящ за дръзка вербална и самоуверена нагласа. Балансьорът на месеца е Пълнолунието във Водолей на 23-ти, което напомня, че понякога трябва да се правят жертви за доброто на отбора.

В края на месеца нещата отново не вървят на спокойно. Меркурий, който сега се движи с максимална скорост, навлиза в Лъв на 27-ми и умът ни най-накрая стига до мястото, на което е сърцето ни. На 28-ми Юпитер се връща обратно във Водолей, заради което трябва да се стремим към финиширане някаква недовършена работа, оставена да виси във въздуха от около 13 май насам. И накрая, на 29 юли, Марс се премества в Дева, където екшън планетата процъфтява като стратег, добър организатор и ръководител на проекти и задачи.  

Хороскоп

Още от Astro