Следва

Родните футболисти се интересували само от жени

Кристо за Галя, Галена и изкуството без граници

Очертава се интересна година за Кристо. Младият изпълнител е на прага на самостоятелна кариера и вече...

Лица преди 13 години

Очертава се интересна година за Кристо. Младият изпълнител е на прага на самостоятелна кариера и вече подготвя няколко интересни проекта с родни звезди, а до края на годината ще е готов и първият му самостоятелен албум.

Срещахме се с Кристо в редакцията ни, където той изчерпателно разказа за предстоящия си екшън клип с Галя, възгледите си относно изкуството и каква е неговата мисия, и разбира се защо продължава да твори в България.

V. S. Как си Кристо? С какво започна деня ти днес?
Кристо:
Денят ми започна нормално – станах в осем часа, тренировка, закуска и подготвяне на деня.

V. S. Пускаш ли си музика?
Кристо:
Да, пускам си музика. В момента има една песен, която страшно добре ми въздейства и ме събужда – Purp & Yellow на The Game, Snoop Dogg feat. Wiz Khalifa. Препоръчвам я на всички, които имат проблем със събуждането сутрин.

V. S. Къде е първата половина от Сантра и Кристо?
Кристо:
При теб (смее се). Не знам къде е Сантра. Трябва да питаш нея.

V. S. Ще имате ли съвместни проекти в бъдеще?
Кристо:
Не.

V. S. Предстоят ти няколко интересни проекта, единият е с Галя. Можеш ли да хвърлиш малко светлина?
Кристо:
Съвсем скоро ще ви хвърлим толкова светлина, че ще ви опари, защото в клипа има много експлозии, фойерверки, взривове. Общо взето това е първият български екшън, направен е по подобие на много американски екшъни като Мисията невъзможна и Джеймс Бонд. Идеята на клипа е, че аз и Галя сме агенти. През цялото време се надхитряваме, гоним се, поставяме си капани. Какво се случва накрая ще разберете от самия клип, не искам да издавам прекалено много тайни.

Гост изпълнител е рапърът D-Flow, който е от Ню Йорк и също живее в България в момента.

Снимахме шест дни – такова нещо не е имало до сега в историята на българската музика. Режисьор на видеото е Джеси Стийл, който е работил със Стивън Сегал, Мартин Скорсезе, Патрик Суейзи, Леонардо Ди Каприо, Гуен Стефани. Джеси е мой много добър приятел, живее в България от шест години и има филмова компания, която продуцира и снима предавания, филми и т.н. Той е и режисьор на последните ми три клипа, без Аре дай пак, които режисира Александър Моллов.

Във видеото има по нещо за всеки. На едно летище снимахме до пет сутринта. Галя леко се разболя, защото беше много оскъдно облечена, а навън беше около пет градуса. Работихме с изключителни професионалисти. Да бъда в един екип с Галя и Роро за мен беше огромно удоволствие, ние продължаваме да работим заедно и по други проекти. Клипът излиза в края на март, а премиерата му ще бъде в кино Арена. Получи се като един мини филм.



V. S. А какъв е този проект с Иван Кристоф „Паяка”, който е герой в Канада заради съдействието му в спасителните акции на големи височини?
Кристо:
С него се запознахме случайно. Запозна ни една наша обща приятелка и тъй като и двамата обичаме екстремното, страшно добре си паснахме. Той иска да подаде ръка на младото поколение. Зад гърба си има световни рекорди, признание от Президента на България и от Министър-председателя, награди от Берлускони. Идеята ни с него е музикален клип, който ще включва страхотно изпълнение на височина. Ще се снима в няколко държави – България, Дубай, Канада. Ще поставим световен рекорд заедно. Мисля, че това е достатъчно за сега, тепърва предстои най-интересното.

V. S. От всички страни гръмна новината, че ще записваш дует и с Галена. Как се роди идеята за съвместна работа с поп-фолк звезда? Тя ли те потърси?
Кристо:
Парчето ще бъде хип-хоп, r&b, денс. Идеята беше да обединим двата свята на хип-хопа и поп-фолка и да покажем, че изкуството не познава граници. В Америка научих, че всяко нещо, което предизвиква някаква емоция, каквато и да е тя, е изкуство. Галена е страхотно момиче и невероятен творец. Аз се запознах с нея съвсем наскоро и съм очарован от начина по който подходи – с изключителен професионализъм и артистичност. Идеята ни е да премахнем всякакви граници, да излезем над нормите и това, което се говори от хората, и да представим един наистина качествен продукт на двама артисти по нов начин. Парчето е много живо и много различно. Смятам, че комбинацията между мен и Галена е много интересна и за много хора ще бъде изненадваща.

V. S. Как мислиш, че ще се приеме парчето?
Кристо:
Надявам се добре, защото е много различно и ни представи в съвсем различна светлина. И двамата се надяваме да се приеме добре, защото всичко е заради хората, които ни слушат.

V. S. С кого не би направил песен?
Кристо:
Няма човек, с когото не бих направил съвместна песен. Не трябва да има дискриминация и предразсъдъци в изкуството. При него няма политически граници, езикови бариери, няма стилови бариери, млади хора се хващат и творят нещо, което дори не може да се дефинира. Изкуството е висша форма на комуникация.

V. S. Подготвяш самостоятелен албум, който трябва да излезе до края на годината.
Кристо:
Работата по него вече е започнала. Освен всички песни, които са вече в процес, има още четири-пет парчета, които правя абсолютно сам. С още хора сме планирали интересни неща. За мен е важно да се създава нещо. Много е лесно да дойдем на тази земя, да изконсумираме каквото можем и да си тръгнем. Важно е да оставиш нещо след себе си, дори и да достигнеш до един човек с него е достатъчно.

V. S. Имаш ли фаворит сред колегите си музиканти?
Кристо:
Нямам фаворит, но има хора, които уважавам страшно много.

V. S. А сред световните?
Кристо:
Майкъл Джексън. Много е преекспонирано неговото име, но този човек е абсолютен гений. Цялата му артистична енергия е невероятна. Ако има някой, който наистина ме е мотивирал и вдъхновявал, то това е той.

V. S. Какво четеш в момента?
Кристо:
Моето лично мнение е, че прекаленото много различни книги и автори объркват хората. Аз цял живот се придържам към двама, защото когато в главата ти са събрани мислите на много хора, започваш да се чудиш кое е вярно и кое не е. Когато обаче си избереш една посока и я следваш, духът ти укрепва, не се луташ между идеите на този или онзи. Горещо препоръчвам Сенека – автор, който е повлиял много на начина ми на мислене и специално една книга Нравствени писма до Луцилий.

V. S. А другият автор?
Кристо:
Вторият автор, който ми допада е Ошо. Той е просто гениален. Всяко негово изречение е като свалено отгоре. Неслучайно има толкова почитатели и последователи по света, защото е застанал над страха, над предразсъдъците, над пречките в съзнанието. Интересното при него е, че не отрича нито духовното, нито материалното. Според него разбирането, че човек може да бъде само богат материално, но не и духовно и обратното, е предразсъдък. Ошо смята, че тези два свята трябва да бъдат обединени и трябва да има баланс.

V. S. Удвои ли се женското внимание след като стана популярен, провокираш ли момичетата?
Кристо:
За мен жените винаги са били един от главните мотиватори. Една жена трудно може да бъде дефинирана. Подготвени са от природата да раждат деца, имат невероятни инстинкти и като цяло са толкова интересни. При жените има контраст – толкова са нежни, а същевременно толкова силни. Как да не ги провокираш? Това е смисълът на живота – да опознаеш някой, който е толкова красив отвътре и отвън, да научиш нещо, да му дадеш нещо от себе си и да създадете спомени, защото накрая остават само спомените.

V. S. А на отминалия вече осми март, подари ли цветя на някоя дама?
Кристо:
Разбира се, но по принцип не споменавам имена, от чисто уважение.

V. S. Каква е твоята модна страст?
Кристо:
Не мога да дефинирам модната си страст. Трябва да е нещо, което като го облека да се чувствам добре в него. Спортно-елегантния модел ми допада много...

V. S. Забелязала съм, че често носиш суичър.
Кристо:
Да, също така нося сака и ризи. В новия клип с Галя ще ме видите със смокинг и папийонка. Отделно обичам кожата – кожени якета, но не и панталони (смее се). Много ми допада стила на Фарел Уилямс и Канйе Уест. В модно отношение те са по-смели и различни. Носят дрехи, които са комфортни, а според мен човек, който не се чувства комфортно в дрехите си, не изглежда добре.

V. S. Имаш ли мания към нещо?
Кристо:
Имам мания към спорта, към тялото си понякога, но всичко в здравословни граници.

V. S. Занимаваш ли се още с брейк?
Кристо:
Напоследък не ми остава много време за това, не ходя на тренировки с групата Electric Force, но пък в къщи съм си изпразнил едната стая, която е фитнес и танцувално студио, сложих огледала по стените. Там си танцувам сам и по този начин поддържам форма. В момента, ако искаш мога да ти застана на една ръка.

V. S. Не ти ли се е искало да се върнеш в Щатите – все пак там си учил театър и си се срещал с едни от най-известните филмови актьори...
Кристо:
Така е, дори някои от тях ми бяха преподаватели. За мен беше удоволствие да играя в над 50-60 пиеси и кратки филми, но смятам, че образованите млади хора, които имат силите да създават, трябва да са в България. Колкото и да е трудно, колкото и да им се иска да отидат някъде другаде и си мислят, че ще им е по-лесно и ще имат повече възможности, това е една илюзия. Америка е една илюзия, един мултимилионен PR, който иска да привлече всички млади хора да наливат още в тази иконимика. Аз живях седем години там и мога да кажа, че винаги ми е липсвало усещането за дом. Имаме един дом и едно място под слънцето и трябва да се борим за него. Ако всички се обединим, вярвам, че България скоро ще бъде едно много хубаво място за нашите деца.

V. S. На къде се запътваш сега?
Кристо:
Обратно към офиса. В последната година се снимах в няколко американски продукции в България и искам да продължа да се снимам във филми. Планът ми е да летя до Лос Анжелис и да се запозная с още продуценти, приятели на Джеси Стийл, с които да продължа филмовата си кариера. Все пак това съм учил и това е голямата ми страст. Продължавам да правя музика и продължавам да се боря за една по-добра България.
 

More Лица