Следва

Иван с Ирина Саръчинова на море

От архива: Прошко Прошков и какво не знаят всички за него

Забавен, интересен, интелигентен, може да решава сложни алгоритми, да готви и едновременно с това е на „ти” с...

Лица преди 12 години

Забавен, интересен, интелигентен, може да решава сложни алгоритми, да готви и едновременно с това е на „ти” с всички, защото както сам той казва, името му не позволява официалности. Но пък го харесва и не би го сменил за нищо на света.

Прошко Прошков, кметът на Лозенец и кандидат за кмет на София, стои чудесно на екран, доказаха го изявите му в готварския формат „Черешката на тортата” по Нова телевизия.

Преди време Вю София направи ексклузивно интервю с най-музикалния кмет, което с голямо удоволствие искаме да ти припомним отново, защото разговорът ни приятно се завъртя най-вече около музиката, еспресото и София.

Нещата които може би все още не знаеш за Прошко Прошков и които ще научиш от интервюто са:

1. Мечтата му е да има собствено радио.
2. Посетил е всички важни музикални фестивали - Elevate, Меллоу, Spirit of Burgas.
3. Има над 400 плочи и хиляди доскове с музика, но не ползва торенти за тази цел.
4. Последният музикален диск, който си е купил е Tape 5. Една много готина немска група.
5. Често виси във Фейсбук освен за работа и за срещи с приятели от университета.



И още:

За живота в Германия, където е бил инженер в ранната си младост
"Липсва ми прямостта на германците. Там лицемерие почти няма. Като децата са. Другото, което ми липсва, е тяхната истинска гражданска съвест. Знам, че ако кажа, че нашето гражданско общество е незряло, ще бъде клише, но е вярно. Бил съм свидетел как пънкари се надигат на протест за часове, понеже са чули за решение на правителството, което не харесват. Следеното на политиката за мен е признак на висока култура. При нас като че ли никога няма да имаме обединено в кауза общество, защото тук всеки се стреми да търси свободата си, застъпвайки тази на другия."

За любимата напитка на Прошко Прошков - кафето
"Обичам кафе и не го пия, за да ме ободрява. Аз съм маниак на тема еспресо. Вкъщи имам полу-професионална машина и правенето на кафе ми отнема много дълго време сутрин – първо се подгряват чаши, мели се кафе – отне ми около месец да напасна правилния градус на мелене със съответната машина, защото е много голямо изкуство.

Иначе през деня пия около 5 кафета и то много къси, защото са по-леки. Има неща, на които трябва да се радваме и те са ежедневни – хубаво кафе, хубаво изпечен хляб, нормална вода. Трябва да се наслаждаваме на всичко, защото не живеем вечно."

За любимите места в София
"Любимият ми ареал започва от долните улици на Лозенец под Хемус и свършва на операта. Много обичам улица Раковска с всичките й театри и странични улици, аз съм роден на Раковски."

Цялото интервю с Прошко Прошков, чети тук>
 

More Лица