Следва

Новият моден сезон: Блогърката Anne-Catherine и с какво ще я видим облечена на седмицата на модата в Париж

Б като Библия - Б като Блог

Колкото повече блогове, толкова повече терен за експерименти. Модните сесии дават творческа свобода – да...

Fashion преди 12 години

Колкото повече блогове, толкова повече терен за експерименти. Модните сесии дават творческа свобода – да бъдеш такъв, какъвто искаш, в свой собствен свят. Може би и ти познаваш усещането от дните с приятелки през ваканциите, когато се събирахте на гости у някоя от тях, измъквахте всичко от гардероба й, преобличахте се безброй пъти и се снимахте.

И сега, като „пораснали” жени, в най-хубавите си дни размиваме границите между мода и игра на преобличане.

Чудесен аутфит можеш да постигнеш с ретро блуза, от прозрачна изкуствена материя, с остра якичка и обемни ръкави.

Такива със сигурност има в гардероба на баба ти – тя ги е носила запасани с дълга под коляното пола, но ти можеш да ги облечеш с шорти или тясна минипола. Прозрачното е на мода – покажи сутиена си и ретро тенденцията от консервативна става секси.

Анди Торес, авторката на този тоалет, може би малко е прекалила с подплънките на раменете, но иначе идеята й е много добра.

От Lookbook.nu

Ето още една прекрасно стилизирана стара блуза с яка.





Тук не е облечена направо върху сутиена, а върху къса блуза над пъпа. През прозирния плат се вижда разголената талия. Стил и сексапил!

Maffashion

И като се заговорихме за стари ризи…



тук са облечени две една върху друга – маншетите и якичката на долната са на показ. Получило се е, но защото долната бяла блуза е достатъчно тясна. Какво е най-важното в този аутфит обаче?

Тънкият розов колан, разбира се – творение на дизайнерката на Luxirare. Малко ярък цвят закопчава миналото за настоящето.

Luxirare

Блоговете пораждат и невероятни идеи за прически. Ето една идея на границата на допустимото – метални шипове, вплетени в стегната плитка за ефекта „дракон”.



Мрачно, готическо, красиво.

От Maffashion

И накрая, за отдих от всичко ретро и винтидж открихме тази тясна, съблазнителна, футуристична рокля от неопрен.



Лиса Мари Фернандес, дизайнерката, която я е създала, се вдъхновява от цветовете и материите на костюмите за гмуркане.

Дрехата е жестока и толкова модерна – гледаме я и се успокояваме, че не всичко в модата е старо, а важно място заемат и новите материи и съвременните силуети. Когато ни омръзне от винтидж, можем да се обърнем за вдъхновение към дрехите на байкърите и мотористите. Стига с тази романтика – можем и да сме мъжки момичета.

Luxirare
 

More Fashion