Следва

Стрийт стайл вдъхновения

Да или Не: Жените над определена възраст с къси поли и опушени сенки?

Снимката е от първи ред на нюйоркската седмица на модата, ревюто - на Alexandra Wang. Уловени в кадър са...

Fashion преди 12 години



Снимката е от първи ред на нюйоркската седмица на модата, ревюто - на Alexandra Wang. Уловени в кадър са Карин Ройтфелд, дъщеря й Джулия и супер моделът от 80-те - Линда Еванджелиста.

Безспорно успели и харизматични образи, на съответна възраст, приблизителна, разбира се, 30, 40 и 50, които на тази снимка дават идеално поле за анализ на красотата и излъчването, подредено по години.

Истината е, че Карин привлича погледа най-силно и продължително, независимо от 57-те си години. Въпрос: защо това е така и следва ли за жените над определена възраст да има скрупули, ограничения и притеснения относно начина, по който искат да изглеждат, по който се харесват и им е комфортно. В случая Ройтфелд изглежда перфектно със силно опушения си грим, нейна запазена марка, със сравнително дългата си коса, прическа, която носи откакто я помним, с пола, поне 4 пръста над коляното и с открито чело.

Няма притеснения, напротив, импонира прекрасно като свежест на дъщеря си и на Линда, в момента на 41 години.

Къде е тайната и защо на нея й стои добре.
Вероятно защото знае няколкото прости, но важни професионални тайни, както личи и по снимката. А те са:

Косата се поддържа на тази възраст с много грижи, но най-вече с редовно подстригване.
Опушеният грим не състарява, ако е нанесен правилно, напротив, увеличава оптически окото.
Сенките с цвят на метал нанесени в средата на окото допринасят за свежия му вид, а ако са и матови, се избягва риска да се натрупат в малките гънчици, както става с блестящите сенки, например. Нещо, което виждаме и при нея, медния цвят в средата на окото е ясно отчетлив.
Слабата фигура, дори и когато не е съсипана от непрекъснат спорт, изглежда добре на всяка възраст. Елементарен, абсолютно учебникарски факт, налице и при Карин.

И все пак, ако залитнем небрежно към предразсъдъците или си представим, например, някоя от жените на около 60, които познаваме, каква би била "присъдата" ни: Да или не на опушени очи и къса пола над определени години? Сподели ни.
 

More Fashion