Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Милано по асфалтовите дефилета: Нежни рокли през есента

Когато напрежението се покачи до максимум по подиумите и под прожекторите, навън, на улицата се случва една...

Fashion преди 12 години

Когато напрежението се покачи до максимум по подиумите и под прожекторите, навън, на улицата, се случва една друга мода, само на пръв поглед различна. Тази на хората, дефилиращи по Via Spiga и via Piave (улици, на които има струпване, направо тълпи от модерни, готини и известни хора).

Част от тях, разбира се, тези които за много кратко се спират пред обективите на стриит сайл журналистите, ще влязат за да видят очакваните тенденции за сезона. Други обаче са там, вече претворили тенденциите по свой уникален начин. За да видят и да бъдат видени. Някои ги наричат – trend maker-и (или който създава мода/течение в изкуството). Дизайнери като D&G не крият, че черпят вдъхновението си точно от тях. Смелите хора на улицата се прехранват като разчупват границите на модата и я оформят според стила си, и по този начин карат големите модни гиганти да се страхуват и съобразяват с тях. Модата вече е трудно да се диктува само от облечени в черно величия. И когато на мястото на събитието са хора като Скот Шуман, Томи Тон, дори и обикновените минувачи внимават кое и с какво си отива.

И наистина streestyle вълната успява да улови духа на предстоящия сезон така случайно и на моменти толкова точно, че те кара да се замислиш кой фактически определя правилата.

И докато ние чакаме пролет/лято 2012 по магазините streetstyle модата се подготвя за 2013. Затова бъди внимателен, когато ти поднасяме най-свежото от асфалтовите дефилета.

За начало маркирахме една много красива тенденция, която идва от прехода лято - есен, а именно нежните рокли от коприна или дантела на босо с елегантни обувки с деколте, боти или мокасини на висок ток. Истински сексапил - изтънчен, семпъл и гигантско вдъхновение точно за сега.

 


 

 

More Fashion