Следва

Любимецът на Анджелина Джоли, Аня Рубик и Гуинет Полтроу – дизанайнерът Антъни Вакарело

Graduation Fashion Show 2012: Kрасивите модели на студентите от Калифорнийския университет

Говорим за студентите, които завършват Модната си специализация в различни университети по света, а ние ще проследим техните първи колекции...

преди 11 години

При нас баловете свършиха, а в Калифорния и по света се провежда дипломирането на талантливи студенти. Говорим за студентите, които завършват Модната си специализация в Сан Франциско и в различни престижни университети, а ние ще проследим техните първи колекции. 

Харесахме всичко в творческите модели на студентите от факултета по мода в Художествената академия в Сан Франциско, но разбира се, винаги има поле за развитие.

В чест на тяхното дипломиране се провежда ежегодното шоу Graduation Fashion Show за 2012, на което се раздават и награди на заслужили творци в областта на модата.
Ето например ректорът на университета – доктор Елиза Стивънс, почете с титлата Доктор Хонорис Кауза любимата ни Сара Бъртън – творческият директор на Alexander McQueen.

На преден план от събитието обаче си остават творбите на талантливите студенти от Сан Франциско, които се дипломират тази година. Ето и някои от най-интересните от техните модели:

Рената Линдрос създава колекция, вдъхновена от филмите на ужасите от 60-те години на XX век. Водещи при нея са изкривените, нестандартни форми, които наподобяват изкривената перспектива, дадена от филмите.



Хели Нгуйен, родом от Виетнам, пък е инспириран за своята колекция от измислен герой на име Луи – скромно момче, която израства в началото на 19 век. Нгуйен използва коприна, вълна и памук в комбинация с тъмна палитра от тъмно синьо, кафяво и маслинено зелено.



Ерика Лаба
пък почерпила вдъхновение от времената на съвършена елегантност в началото на 20 век и затова колекцията й включва вталени силуети от копринена органза в тъмни нюанси.



Итън Чихуан Янг
, родом от Тайван, е привлечен от класиката на фламандския художник Ян Ван Айк, известен с традиционния си подход. Колекцията на Янг е съсредоточена върху силуета и кройката на моделите, като цветовете са базови, а материите са предимно в кожа и вълна.



Мими Ивазаки е друг талантлив дипломант, която е прекарала детството си в Япония и именно тези спомени са нейното вдъхновение за колекцията от остри силуети, омекотени от драперии и плисета. Материите са от лен, фина вълна и памук, което ги причислява и към екологичните облекла.



Стивън Ла Фуенте
пък създава своя версия на „Магьосникът от Оз” – неговият поглед минава през модели с обем в ръкавите и разкроени поли. За своята нежна колекция той се включва в колаборация с неговия състудент Лени Ковнър, който прави ефектните бижута за ревюто.



Маса Ито
доказва своя талант като печели стипендия за оригиналните си модели дамска мода. Вдъхновен от острите силуети на японското мъжко облекло, Ито използва наслояване и плисета, за да осъвремени моделите. По подобие на японското традиционно кимоно, дизайнерът използва копринен брокат, плат, направен от бамбук, лен и тежка коприна.


Ще продължим на следим изявите и на талантливи дипломанти от други университети из цял свят, защото знаем, че те са бъдещето на модния свят.
 

More from View Sofia

More