Следва

Who is she?

Who is he: 10 любими факта за Шон Конъри

Той е шотландска кинолегенда и е отговор на сутрешния ни въпрос...

 

Други преди 11 години

Той е шотландска кинолегенда и е отговор на сутрешния ни въпрос Who is he?

Той е Шон Конъри - легендарен актьор и бивш агент 007, който за заветната си възраст от 81 години е оставил толкова ярка следа в историята на киното, че едва ли някога тя ще може да се заличи.
 

Обявяван нееднократно за секссимвол, този човек тръгва буквално от нищото, но какво още знаем за една от най-красиво остаряващите личности, чети малко по-надолу:

1. Истинското име на прочутия шотландец Шон Конъри е Томас.

2. Конъри е известен и със страстната си отдаденост на шотландската кауза. На дясната си ръка има татуиран надпис "Шотландия завинаги".
 

3. Преди да започне с актьорската игра, Конъри е бил разносвач на мляко, шофьор, хамалин, модел на студенти от Единбургския колеж по изкуствата, занимавал се е с полиране на ковчези и бодибилдинг.
 

4. Класира се на трето място в световния конкурс "Мистър Вселена" в категорията на най-високите.
 

5. Освен най-тайния таен агент на Нейно величество - 007, Конъри е играл Робин Худ, крал Артур, Агамемнон, ченгета и авантюристи. Давал е дори гласа си на дракон, а в "Клопката" бе любовник на уелската красавица Катрин-Зита Джоунс.
 

6. Конъри е изиграл четирима крале: крал Даниел Дравот в "Мъжът, който искаше да бъде крал" (1975 г), крал Агамемнон в "Крадци във времето" (1981 г), крал Ричард в "Робин Худ: Принцът на крадците" (1991 г.) и крал Артур в "Първият рицар" (1995 г).
 

7. Един от принципите на Шон е да не приема роля, ако не може да си представи как се движи героят му, а уроците по танци са част от артистичната му подготовка.
 

8. Предложили му да изиграе ролята на Гандалф от "Властелинът на пръстените", но отказал, защото не разбрал сценария. Според Си Ен Ен Конъри щял да получи 15% от приходите от лентата в световния бокс офис, което, ако беше приел ролята, щеше да му донесе 400 милиона долара от трилогията.
 

9. Актьорът е най-силният поддръжник на идеята за независима Шотландия. Той редовно агитира за нейното отделяне от Обединеното кралство, като дарява финансови средства за шотландската националистическа партия, помогайки й във всички избори за парламент в Единбург. Той първи подписа "предложението за независимост", с който започна кампанията на сепаратистката партия СНП за референдума за независимост.
 

10. Дари хонорара си от "Робин Худ: Принцът на крадците" за благотворителност.

 

 

More Други