Следва

Who is she?

Who is she: 10 любими факта за Гуен Стефани

Гуен Рене Стефани е американска певица, текстописец, модна дизайнерка, актриса и отговора на сутрешната ни загадка...

Други преди 11 години

Гуен Рене Стефани е американска певица, текстописец, модна дизайнерка, актриса и отговора на сутрешната ни загадка Who is she?.

Тя става известна като вокалистка на ска групата "Ноу Даут", а от 2004 г. Стефани започва и паралелна самостоятелна музикална кариера. Всъщност през годините Гуен Стефани заслужено извоюва титлите си на модна и музикална икона, а какво още научихме за нея, виж в нашите 10 любими факта:


1. Гуен Стефани е родена в Ориндж Каунти, Калифорния. Баща й е италианец, а майка й има ирландски и шотландски произход.

2.
 Далечна братовчедка е на Мадона. Но какво значение има, важното е, че и е братовчедка...

3. Първата й целувка е когато e била на 14, с момче което носи брекети (скоби). Казва, че било ужасно.

4. Гуен си спомня, че когато била дете, в навечерието на всяка нова учебна година родителите й отпускали по 100 долара за дрехи и тя се втурвала към вехтошарските магазини. От тогава е луда на тема мода и дрехи. Любимите й дизайнери са Джон Галиано, който направи бледорозовата й сватбена рокля, и Вивиан Уестууд.

5. В Средното училище свири на пиколо и е в отбора по плуване. Гуен не е била ученолюбива и не е била отличничка, даже и сега понякога прави правописни грешки.

6.
 През 1987 братът на певицата - Ерик, и приятелят му - Джон Спенс (вокал), основават групата "No Doubt". Те молят Гуен да участва като бек-вокал и тя се съгласява. Следват редица участия, групата се прочува, свирейки по различни партита. Но купонът свършва през 1987 г., когато Джон се самоубива, а брат й напуска "Но Даут". Така Гуен остава единствената вокалистка. 

7. През живота си Гуен е имала само 2 гаджета. Единият е китаристът на Но Даут - Тони Кенъл, а другия е настоящият й съпруг Гевин Росдейл.

8. Среща съпруга си вокала на групата Bush - красивия Гевин Росдейл, от който има двама сина петгодишния Кингстън и Зума, който е на три, през 1996 на концерт, на който пеела с групата. Двамата се женят през 2002 г., а Гуен закъснява с цял час за сватбата си.

9. Стефани става първата изпълнителка в историята спечелила, награда за Best Male Video. 

10. От 2004 г. Стефани започва и паралелна самостоятелна музикална кариера. През същата година тя създава и своя собствена марка "L.A.M.B"- абревиатура от Love, Angeл, Music, Baby, която става любима на редица известни личности.


More Други