Следва

Мерилин и камерата, която улавя души. Точно 50 години след смъртта й на 5 август 1962

Топлата връзка между Веско Маринов и Спорт тотото

Българският спортен тотализатор спонсорира 10 от общо 14-те концерта от турнето на Веселин Маринов “Един мъж на 50”....

Други преди 11 години

Българският спортен тотализатор спонсорира 10 от общо 14-те концерта от турнето на Веселин Маринов “Един мъж на 50”.

Това потвърди самият изпълнител, след като вчера в медиите беше разпространено отворено писмо до премиера Бойко Борисов от Светослав Георгиев, член на националното ръководство на сдружението “Гражданско обединение за реална демокрация” (ГОРД). Лидер на формацията е Слави Бинев.

“Във време, когато светът е олимпиада и всяка стотинка от тотото уж би трябвало да отива в помощ и прослава на българския спорт, вие, без капка съмнение и колебание, наредихте на Българския спортен тотализатор да финансира турнето, посветено на знаменателния юбилей на Полскотръмбешкия славей”, пишат от ГОРД.

Пред “24 часа” вчера Веселин Маринов разказа, че докато организирал турнето си, изпратил оферти за спонсорство към няколко фирми. Единствената, която му отговорила, била спортният тотализатор.

“Те финансираха общо 45 билборда, с които рекламирам концертите си, както и 10 000 афиша. Спонсорството е във връзка с една тяхна нова игра - “Зодиак”. И компанията реши да я рекламира чрез турнето, знаейки колко много хора ще дойдат там”, обясни Маринов.

“Няма такова нещо. Ние се познаваме много добре с Веселин Маринов, често наши служители посещават негови концерти. Но между Българския спортен тотализатор и изпълнителя финансови взаимоотношения няма. Не сме спонсори на турнето”, отрече изненадващо пред “24 часа” вчера Дамян Дамянов, изпълнителен директор на БСТ.

Скандалът е в началото си, но със сигурност ми накъде да се развива. Факт е, че спонсорството на БСТ е ясно упоменато върху рекламните материали за концертите на Маринов, както сами видяхме с очите си по Черноморието. Защо отричат оттам е странно - не би трябвало да ги е срам, ако счетоводно и мотивационно нещата при тях са изрядни.

Но че дразни младоженчеството между двете страни на фона на тъжните резултати от Лондон, които всички виждаме, е факт.


Да видим по-нататък.

Източник: в. "24 часа" 

 

More from View Sofia

More Други