Следва

Приказки по ноти

Петте спирки тази седмица

След като създателите на „Георги и пеперудите” полетяха и обраха 12 от най-престижните международни...

Галерии преди 16 години
<@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 1. Валентинов Ден
<@SITE_URLstrong>
от Иван Вирипаев · Режисьор: Явор Гърдев · Със: Светлана Янчева, Валентин Ганев, Жорета Николова
Театрална пиеса,

Един от най-известните съвременни руски драматурзи Иван Вирипаев ("Кислород") е избрал за мото на своята пиеса "Валентинов ден" думите на арабски философ: "Има само две неща - любов и любов". Три човешки живота, разполовени от два века и събрани от "двете неща, любов и любов" може да видите в новата ни постановка, подписана от режисьора Явор Гърдев.

Малък градски театър Зад Канала
София
20 Mарт 2008 (чт) 19:00
<@SITE_URLstrong>

 <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 2. Парти Like Women do it организирано от Totally Erected<@SITE_URLstrong>

Слушай Белослава, Алекс Раева и Йоана в атрактивно парти Like Women do it организирано от Totally Erected и вдъхновено от звездния вкус на Moet&Chandon в клуб Маскара в сряда. Концепцията е изцяло подчинена на силата на жените и способността им деликатно и нежно да контролират силния пол. Музиката е неустоим микс от сета на Dj Ilko и импровизациите на трите диви на вечерта.

Клуб Маскара
София
19 Март 2008 (ср), 22.30<@SITE_URLstrong>


<@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 3.Проблемът с комарите и други истории<@SITE_URLstrong>
(Проблемът с комарите и други истории) е българска продукция на режисьора Андрей Паунов.

България @SITE_URL Германия @SITE_URL САЩ, 2007, 100'
Режисьор: Андрей Паунов • Сценарий: Андрей Паунов, Лилия Топузова
Документален, български

След като създателите на „Георги и пеперудите” полетяха и обраха 12 от най-престижните международни филмови награди, сега започва успешното жужене на новия им филм, спечелил 7 международни награди. „Проблемът с комарите и други истории” е ексцентричен и трагикомичен филм за мрачното минало, за ужасяващата история на местния концентрационен лагер и вероятните вредни ефекти от атомните амбиции на Белене- остров на страшни тайни. Години наред различни идеологии и режими са се упражнявали върху съдбите на неговите жители. Днес хората живеят между масирани набези от комари и мечти за голямо атомно бъдеще.

CINEPLEX
София
17 Март 2008 (пн) 14:45, 19:15,
18 Март 2008 (вт) 14:45, 19:15,
19 Март 2008 (ср) 14:45, 19:15,
20 Март 2008 (чт) 14:45, 19:15
Билети: 5@SITE_URL7лв


<@SITE_URLstrong>
<@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

4. Мъжката линия на Mango<@SITE_URLa> в България
<@SITE_URLstrong>
Мини през Mango тази седмица, за да разгледаш новата мъжка линия. Тя се продава от днес в магазините на марката.
Новата колекция HE by MANGO разполага с 46 облекла в градски ежедневен стил, също тениски, панталони, джинси и пролетни якета. И бански - идва лято.







<@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 5.<@SITE_URLstrong> Червената къща и Студио Даухаус представят:
Няма такова място (сантиментално и носталгично изкуство)
изложба<@SITE_URLstrong>

Изложбата е втора подред от серията Дебюти в съвременното изкуство организирана от Център за култура и дебат Червената Къща и Студио Даухаус – платформа за независима култура и съвременно изкуство.
Ескпозицията се концентрира около сантименталното и носталгичното, темата за връзката между дома, намирането на себе си и проблемите около това търсене – географски, хронологически, емоционални, визуални. Няма такова място представя отговори на съвременната ситуация, в която къщата или средата престават да бъдат дом, а абстрактното понятие свързано с принадлежността и идентичността на човек започват да добиват все по-вътрешни измерения. Топографията на дома се трансформира във вътрешен ландшафт, система от спомени, образи и проекции.

Червената къща - Център за Култура и Дебат<@SITE_URLstrong>
София
зала Безименна
от 11 Март 2008 (вт) до 20 Март 2008 (чт)<@SITE_URLstrong>

More from View Sofia

More Галерии