Следва

Деца в блиц - Мартин, 7 г

Покoреното кралство или как успя Бруни

За Карла Бруни, новата съпруга на Френския президент Никола Саркози, държавното посещение в Лондон се...

Лица преди 16 години

За Карла Бруни, новата съпруга на Френския президент Никола Саркози, държавното посещение в Лондон се оказа истинска стилова метаморфоза от миналото й на манекенка до настоящето й на първа дама.

Почти без думи, но с изобилен фотографски материал и очарователно обвита в креациите на големия John Galliano за Christian Dior, 40-годишната хубавица и певица направо плени поданиците на Нейно Величество.





Двудневната визита от миналата седмица се очерта като триумф на муселина, коприната, сивият цвят и ниските обувки. На официалната вечер по закриването в Guildhall Карла се вижда в интересна рокля без презрамки в цвят бордо, а вечер по-рано – в рокля в наситено тъмно синьо, която признаваме, накара и нас да помълчим.





На официалния обяд, организиран от най-могъщата дама на Британия, Сара Браун, съпругата на премиера Гордън Браун, г-жа Саркози залага на сивия костюм в комбинация с поразително лилавово палто.
 
По-късно, за наслада на съпруга си и неговата публика, виждаме Бруни, облечена в лилава рокля с дължина до коляното и палто в абсолютно същия цвят.





Цветовете на вечерното облекло разчупиха иначе абсолютната сива хегемония на дрехите за през деня.

Госпожа Бруни беше активно адмирирана освен от погледите на влюбения си съпруг, още от палавия пламък в очите на Гордън Браун, както и от целокупната британска преса. Безупречният сив костюм за обяда в замъка Windsor, сивата рокля от вълнено трико с манто отгоре за речта на съпруга й в Westminster, както и тоалета за пристигането й направо зашеметяват неподготвения наблюдател. Елегантността й е много френска, женствена и емблематична за много популярните жени в подобни позиции. Препратките към Жаклин Кенеди, Грейс Кели и Даяна са колкото очевидни, толкова и извенадващи предвид бекграунда на Мадам Бруни.





Първото впечатление от Карла Бруни – Саркози зашемети Принц Чарлз, тук уловен галантно да целува облечената й в ръкавица ръка.





Единбургският херцог също се въодушеви от компанията на очарователната Госпожа Саркози, а Гордън Браун разчупи извънредно сериозния си манталитет и приветства елегантната дама с неприсъща топлота.





В пристъп на галантност, Премиерът разцелува горещо франската първа дама, което не остана скрито за всички интересуващи се.

Госпожа Браун също прояви внимание и гостоприемство, отделяйки време на Карла преди първото й публично появяване на английска земя.





Венецът на цялата тази гореща приветственост, разбира се, държи съпругът, тук в два романтични момента от разходка с лодка по Темза

Най-голямото доказателство за чувствата на мадам Бруни си остава нейната готовност да носи ниски обувки. Толкова ниски, че токчетата на Никола са определено по-високи от нейните.





Липсата на ток обаче не попречи на маса английски домакини и заети жени да й завидят, както за пантофките на Dior, така и за лъскавата черна дамска чанта, наречена The Babe и отново Dior.

More from View Sofia

More Лица