Следва

Super Аня и Samsung - Punk rocks Tech

Светломир Пандазиев за куфарите Samsonite, неочакваните ситуации и невероятните пътувания

Samsonite представиха новата си колекция, която за пореден път ни развълнува с мисли за далечни пътешествия и много стил...

Други преди 10 години

Samsonite представиха новата си колекция, която за пореден път ни развълнува с мисли за далечни пътешествия и много стил. По този повод решихме да се срещнем маркетинг мениджъра на марката в България - Светломир Пандазиев и да разберем отблизо за новостите около бранда и за изключително вдъхновяващата кампания, която отскоро представя новите модели...

V.S. Здравейте, поздравления за впечатляващата рекламна кампания! Ще ни разкажете ли как се роди идеята за нея?

С.П.
Идеята е на Saatchi & Saatchi Брюксел. Тя е продължение на изключително успешната миналогодишна кампания "Пристигащи", която влезе в категорията за филм на рекламния фестивал в Кан. Тазгодишната кампания е една стъпка напред. Тя вдъхновява, не само да пътуваш, а да пътуваш спокойно и със стил по целия свят, да си сигурен, да се наслаждаваш, да опознаваш...
 



Както може би се подразбира от заглавието, кампанията ни през миналата година беше съсредоточена главно върху емоциите на хората, когато са на летището, но през 2013-та година нашето водещо начало е опитът, вълнението и изненадите, които само по себе си ни носи всяко пътуване.

Фокусът на кампанията е, че невероятното пътуването започва от момента, в който човек излезе от своята зона на комфорт и навлезе в непозната територия, пълна с изненадващи гледки, звуци и миризми.

От момента, в който мъж с коза на гърба си кара колело или пък хора почивстват крава на автомивка и това вече не е притеснително...

V.S. Е, няма как да не се притесниш, ако видиш крава в автомивка, но пък звучи интересно...

С.П.
Това, разбира се е леко намигване, което ние правим към потребителите, с което искаме да покажем, че по време на пътуване могат да се случат хиляди неща. Сигурни сме, че има много неочаквани ситуации, в които може да попадне човек, но ние сме тези, които застават до пътуващите във всяка една точка на света и сме с тях във всички премеждия, през които преминават заедно с багажа си. Малко абстрактно звучи, но ние сме там, за да се грижим за техните вещи...

V.S. Как куфарите Samsonite могат да гарантират със сигурност, че вещите ни ще останат непокътнати?Абстрактно или не много са нещата, които могат да сполетят багажа?

С.П.
Това, разбира се, е възможно благодарение на иновативния материал Curv, който осигурява ненадмината комбинация от лекота и здравина и гарантира изключителна надеждност на куфарите. От него е изработена цялата колекция Samsonite Curv® - моделите Cosmolite, Cubelite и Firelite.



V.S. Ще ни разкажете ли малко повече за този иновативен материал?

С.П. За своята над 100-годишна история марката Samsonite се е превърнала в символ на безкомпромисно качество и надеждност. Много от иновациите в света на куфарите и пътните принадлежности са именно дело на Samsonite.

Компанията за пръв път въвежда куфарът на колела, триточковото заключване, както и голяма част от материалите използвани за производство на куфари, познати в наши дни. Не прави изключение и Curv материала, който именно Samsonite въвеждат ексклузивно на пазара. Това е патентован материал и по-скоро технология на производство, която съчетава в себе си уникална сплав от кевлар и полипропилен. Важен естествено е и начина на преплитане на нишките, за да се получи една изключително здрава "мрежа".

Curv се създава чрез нагряване и пресоване на различни слоеве от полипропиленова тъкан, които образуват невероятно здрави и леки плоскости. Тези плоскости ние внимателно формоваме, за да създадем тази стабилна външната част на куфара. Curv материалът е известен с високата си енергийна абсорбция и олекотени качества. Не случайна е и формата на куфарите, като освен за завладяващия дизайн тя играе важна роля и за тяхната допълнителна устойчивост и гъвкавост. Резултатът е ненадминат по лекота и здравина куфар!

V.S. Каква е вашата таргет група? Какви са хората, които смятате, че биха се радвали да притежават това "пътническо бижу"?

С.П. Новата колекция Samsonite е насочена към към доста широк спектър на пътуващи. Традиционният стил на Cosmolite® има за цел да привлече млади стилни жени и мъже. Силният динамичен стил на Firelite® гамата е насочена към динамични млади туристи, които са готови във всеки един момент за нови приключения. Класическия Cubelite® пък е насочена към бизнес пътници, които ценят качеството и практически организационните функции в багажа си. Като цяло имаме за всеки по нещо, в зависимост от нуждите на човек.

V.S. Със сигурност и ние имаме нужда от един такъв "пазител" на багажа. Благодарим ви и успех!




* Samsonite е основана през 1910г. от предприемача от щата Колорадо (САЩ) Джеси Швейдер. Първоначалното наименование на компанията е Shwayder Trunk Manufacturing Company. По време на златната треска огромни маси от хора пътували от единия край на страната до другия в търсене на успех и Швейдер бързо разбрал какъв огромен потенциален пазар е производството на куфари и чанти.

От създаването си компанията допринася с цял куп иновации и нововъведения в областта на дизайна и производството на аксесоари за път, включително създаването през 1969г. на първия в историята полипропиленов куфар с твърда повърхносст, наречен Saturn.

По-късно именно този революционен дизайн се превръща в най-широко използваният модел сред съвременните куфари с твърд дизайн. През 1974г. дружеството Samsonite въвежда първия в света куфар на колела, а през 2008г. бе пуснат в продажба и първият четириколесен куфар Cosmolite.


 

 

More Други