Следва

Деца в блиц - Вероника

Кайли с красив концерт

Невероятното шоу на Кайли Миноуг снощи зададе нов критерий за концертна естетика пред БГ зрителя. Досега терминът "красив...

Лица преди 15 години

Невероятното шоу на Кайли Миноуг снощи зададе нов критерий за концертна естетика пред БГ зрителя. Досега терминът "красив" трудно се отнасяше до концерти в общия смисъл, но вчерашното събитие категорично промени това.

Дори Хачо Бояджиев с новогодишните програми и то в най-добрите му режисьорски времена не е бил толкова зрелищен. Извън шегата, австралийската хубавица направи шоу за ценители. Не на звука или децибелите, а на естетичната визия.

Точно два часа пред умерено екзалтирана публика, както подхожда на този музикален стил, Кайли пя, танцува, флиртува и преоблича секси снагата си с професионализма на абсолютна световна звезда.


Красива, закачлива и страшно овладяна, тя смени много тоалети, дело на големия Жан-Пол Готие (любими ни станаха синята рокля с червена апликация на слънчевия сплит и комбинацията от сребристо бюстие, черен панталон и дълги кожени ръкавици с кристали за края на концерта) и два бретона (прическата й беше познатата от преди години "рибена кост", украсена с перчем над челото), и във всичко това изглеждаше съвършено.

Хореографията, дело на Майк Руни, оправи настроението дори на тези, които бяха скептични. Двете беквокалистки се оказаха идеално подбрани с крака, по-дълги и от най-смелите очаквания, а балетът от 10 танцьори ни накара да се замислим в коя школа да се запишем от понеделник, защото танцът е толкова красиво нещо.

И макар че някой от познавачите сред публиката твърдяха, че предишното турне на Кайли Миноуг е било по-добро, ние сме единодушни: това беше най-красивият концерт, който София е виждала.

В публиката снощи забелязахме естети, колеги и известни хора, за който пропускът на Кайли щеше да е немислим. Сред тях Мон Дьо, Деси Тенекеджиева, Зара и Христо Сираков, Графа, Любо от Те, Коцето Калки, Яна и Жана.

More from View Sofia

More Лица