Следва

Дженифър Лоурънс за Dior

10 страхотни трика за тяло на супер герой

преди 10 години

 

Закръглено, стегнато и секси – това е видът, по който Холивуд си умира в момента. Само тук фитнес треньорите на звездите споделят техните тайни...

1. Супер порции

Да, чухте правилно. Джеймс Дъган, британският треньор на супер звездната холивудска лига във Великобритания, е собственик на фитнес зала заедно със своя колега Далтън Уонг. Двамата заедно са изваяли телата на Роузи Хънтингтън - Уайтли за Трансформърс 3, както и тези на младите и горещи Дженифър Лоурънс и Зоуи Кравиц за ролите им в Х-Мен: Първа Вълна. И двамата потвърждават, че от време на време човек трябва да си угажда!



„Позволявам на момичетата да си хапват по нещо калорично и нездравословно веднъж на седмица”, казва Дъган. Този нов трик забързва значително метаболизма и ускорява загубата на тегло. „Тялото започва да работи в много по-бърз режим, като изгаря калориите от храната, която допълнително е поело и не е очаквало. Освен това чисто психологически момичетата много по-лесно спазват режима си. Трябва да могат да си позволяват по някое прегрешение” .

2. Рибено масло за плосък корем



Става дума за 6 или повече капсули на ден. „Клиентите ми, особено моделите, се кълнат в рибеното масло”, споделя Дъган. „То е особено важно, ако искате да се сдобиете с плосък корем, тъй като спомага за изгарянето на мазнините около средната част на тялото. Също така успокоява и възпаленията, както и подутия вид” . Поемането на такива важни мастни киселини намалява и желанието за сладки храни.

3. Много, много вода



Новата думичка в средите за красота е „алкален”. Кафето, захарта, алкохолът, белите въглехидрати и стресът образуват киселините в тялото ни. „Киселините намаляват способността на тялото да се справя с токсините – една от причинителите на целулит”, обяснява Дъган. „ Колкото по-алкална е средата в организма, толкова по-добре, тъй като се намаляват възпаленията, подуването и нивото на pH е балансирано. По този начин изгарянето на мазнини е много по – ефективно” . Някои актриси слагат стрита алкална пудра във водата си, за да ускорят процеса.

4. Храни, убийци на мазнини

 


Здравословното хранене не означава малки порции, а избор на правилните храни. Да заместиш шоколада с боровинки, или латето със зелен чай не звучат особено примамливо първоначално, но след като забележиш положителните резултати, определено ще промениш нагласата си. „За първи път в живота ми се наслаждавам на здравословното хранене”, казва Зоуи Кравиц. Така че, ако искаш да имаш супер здраво тяло, ето списък със супер храните, с които трябва да се запасиш:

- канела – регулира нивата на кръвната захар и ускорява изгарянето на мазнините. „Всяка сутрин слагайте канела в кафето си”, съветва Дъган.

- йогурт – „Дженифър(Лоурънс) всяка сутрин яде пълномаслен йогурт за закуска, за да може стомахът й да е в ритъм, което за сметка на това поддържа коремните й мускули във форма”.

- зелени зеленчуци – неслучайно Хълк е зелен: тези храни са известни с богатото съдържание на фибри и силата си на антиоксиданти.

- сьомга – чудесен източник на протеини, хранителни вещества и мастни киселини, а освен това човек се чувства сит дълго време.

- зелен чай – събужда бавния метаболизъм и помага за изхвърлянето на токсините от организма.

- боровинки – пълни са с антиоксиданти и запазващи младостта вещества, също така се борят с желанието за сладко.

5. Супер нагласа



„Дженифър се почувства много по-мотивирана, след като забеляза промяната в тялото си след две седмици”, казва Уонг. „Всичко опира до постигането на определени цели. Предизвикателствата винаги ни мотивират, а успехът води до още успех” . Дженифър си поставила за цел да прави по три набирания, а след като се справила с това, започнала да прави по шест. Колкото по-здраво работела, толкова повече по-високи цели си поставяла. „Далтън не просто промени тялото ми за един филм, той ми показа как да променя живота си в една по-добра насока”, споделя актрисата, носител на Оскар.

„Ако искаш да изглеждаш като супер човек, трябва да мислиш като такъв”, съветва Дъган. „Толкова много хора се самобичуват вербално и мислено, но помнете, че тялото ви вярва на това, което му казва устата ви. Позитивното отношение помага на мотивацията”. „През целия си живот винаги съм искала да бъда във форма, но никога не съм съумявала да спазвам определен режим. Сега съм в най-страхотната си форма и се чувствам прекрасно”, признава Зоуи. „Този начин на хранене и тренировките промениха живота ми”.

6. Фибри за стопиране на глада



Фибрите, отговорни за доброто храносмилане, регулират и физическото чувство на глад. „Давахме на Дженифър по 15 грама фибри дневно – това е по една чаена лъжичка по три пъти на ден”, обяснява Уонг. Това създава чувство за ситост и гарантира, че храносмилателната система ще работи правилно. „Ако храната не се смила пълноценно, това означава, че не усвоявате хранителните вещества, следователно тялото ви непрекъснато ще иска още и още”, разяснява Уонг. Пресните зеленчуци са най-добрият натурален източник на фибри.

7. Супер тренировка

 

Красотата на тренировката за метаболитна издръжливост е в това, че интензивността на упражненията гарантира изгарянето на повече калории до 4 часа след приключването им. „Тренировката за цялото тяло, която включва клекове, коремни преси, лицето опори и има висока степен на интензивност с малка почивка между сериите, е много по-ефективна за изгарянето на мазнините, отколкото типичното разделя на тренировката на части (ден за ръце, отделен за корем и тн.). Последната напомпва мускулите като тези на бодибилдър”, казва Дъган. „Колкото повече мускули използвате по време на тренировка, толкова повече мазнини горите. Мотивирайте се”, добавя той, „ Именно онези последни и болезнени усилия накрая на серията ще променят тялото ви”.

8. Вашият криптонит (криптонипът е веществото, което отслабва силите на Супермен)



Хормоналният дисбаланс може да ви накара да посегнете към сладкото и въглехидратите, докато стресът може да ви подтикне към прием на алкохол. Но вместо да се лишавате от храни, които обичате, изберете си един ваш криптонит и го заменете с нещо по-здравословно. Например:

- шоколад – „Давах на Дженифър по 75 грама черен шоколад дневно по време на първите шест дни, за да тренирам издръжливостта й”, казва Уонг, „ Две хапки може да не звучи особено апетитно, но е достатъчно, за да задоволи всяко желание за повече”.

- алкохол – зеленият чай успокоява, а рибеното масло стопира острата нужда за алкохол.

- въглехидрати – сладките картофи съдържат по – малко скорбяла от обикновените, плюс това са богати на хранителни вещества.

9. Супер протеин



Високият прием на протеини след тренировка е много важен, тъй като поддържа и храни мускулите. „ Повечето хора не приемат достатъчно”, казва Дъган, „ Протеините се борят срещу гласа – ако след като сте тренирали здраво не приемате достатъчно, тялото ви се паникьосва и започва да складира мазнини, понеже не знае кога пак ще бъде приеме храна”. Протеините също така възпрепятстват и на загубата на мускулна маса. Поемайте по – малко по време на всяко хранене: например йогурт, ядки или горски плодове, хапвайте повече пилешко и риба.

10. Супер корем



„Стегнатият корем е ключът за страхотната, атлетична стойка на супер-героите, както и за хубаво дупе”, казва Дъган. „Когато коремът е стегнат, гръдният кош и раменете са изправени, което придава супер уверен вид и освен това оптически изглеждаме с до 5 килограма по-слаби. Едно от най-ефективните упражнения за стягането на тази част от тялото е планкът. Задръжте за 60 секунди, а след това последователно редувайте да вдигате коленете си до противоположната опорна ръка, по 20 пъти всеки. По този начин активирате и страничните коремни мускули”, обяснява Дъган.

Ако имате нужда от още мотивация, за да изпробвате упражнението, самата Роузи Хънтингтън Уайтли казва, че това е най-доброто упражнение за плосък корем. А няма как да спорим с това,нали?
 

More from View Sofia

More