Следва

Тази вечер ела на рожден ден

Майстора и...живата му книга

И в края на втория ден от гостуването си в
България Вим Вендерс доказа...

Галерии преди 17 години
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

И в края на втория ден от гостуването си в
България Вим Вендерс доказа три неща.

Свежо чувство за хумор, изключително сериозен подход към всеки един отправен му въпрос – при положение, че вероятно слуша част от питанията за хиляден път през последните 20 години и най-накрая – стремеж да не се повтаря.

В продължение на час великият режисьор отговаря на въпроси в зала Мати на НДК, където "Колибри" представиха втората му книга "Усещане за място"

Показа огромния си респект към фотографията, пристрастеността към пътешествията и неизвестностите – изявявайки желание да се повози на някой от софийските тролейбуси – дори попита коя линия ще му предложим, но най-вече доказа убедително, че тайни за него в кинематографията няма.

Важен е усетът към уникалността на ситуацията и подходът към човешкия характер, каза Вендерс и нагледно демонстрира тези две свои максими.

След едночасовия разговор той започна раздаването на автографи, като не пропусна да заговори всеки един от почитателите си – разбира се тези, с които можеше да размени две-три думи, а десетките послания той онагледи с импровизирани рисунки – като отново остана верен на себе си – човек носи през живота си само до две-три истории, важни обаче са техните вариации.

<@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии