Следва

Парис Хилтън кацна в София

NYFW: Marc by Marc Jacobs пролет-лято 2014

null

преди 10 години

Със своята присъща неглиже елегантност Марк Джейкъбс неслучайно е спряган за един от най-добрите дизайнери на своето време. 

Новата колекция за пролет-лято 2013/2014 e поредният аргумент в защита на горното: креативна по един приятен начин, тя разказва своя собствена модна приказка, като ни връща назад в блясъка на 60те и естественото обаяние на 90те. Джейкъбс е избрал нежна палитра от нюанси на синьо, тюркоаз, черно, беж, кафяво, розово за своите творения, а ярките цветове, с изключение на аленото червено, като цяло отсъстват.

Забелязват се характерните шейсетарски очертаващи силуети и лъскави материи под формата на рокли и връхни дрехи,съчетани с изчистени сатенени ризи и блузи. Друг интересен акцент от колекцията на Джейкъбс са и принтове на начупени вълни, които дизайнерът нарича „ радиовълни”, в най-разнообразни цветови вариации, красящи панталони, гащеризони, ризи и рокли със средна дължина.

За разлика от Дона Каран, която обича дългите рокли и поли и женственият силует, Джейкъбс бе заложим на по-късите им, спортни варианти и до голяма степен кройката им напомняше тази на дълга тениска.

Момчешките и пижама – костюмите бяха полъхът на 90те в колекцията на Марк. Комбинирани с фишу и кецове, те биха били модерно и комфортно решение за стрийт стила на всяка дама, която иска да е в крака с модата, без да е прекалено нагласена.

Последвани от спортни гащеризони и шорти от лъскав сатен и в ярки алени нюанси не са за всеки вкус, но моделите до определена степен създават асоциации с Джейн Фонда и спортните екипи за джогинг или фитнес през 80те.

И за десерт Марк представи типичните за своя бранд галактически и звездни принтове, които се задържаха на върха на тенденциите през последните няколко години. Един наистина звезден завършек на една интересна и съдържателна колекция.

More from View Sofia

More