Следва

Жизел Бюндхен е на корицата на ноемврийския брой на Vogue Франция

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 4-10 ноември

null

преди 10 години

Международен фестивал на етнографския филм

Кога: 4-9 ноември
Къде: Ректората на Софийски университет

От 4 до 9 ноември за четвърта поредна година ще се проведе международният фестивал на етнографския филм, за да събере отново на едно място учени, изследователи и студенти, работещи в сферата на хуманитарните науки и визуалните изследвания.

Фестивалът на етнографския филм започна своето съществуване през есента на 2010 г., когато се проведе първото негово издание под заглавието "Фестивал на етнографския и антропологичен филм" (ФЕАФ, като тавтологията е съзнателно търсена). А година по-рано е поставено и началото на Сдружението за културни инициативи, което вече има няколко реализирани проекта, като един от тях е настоящият форум за визуална антропология.

Фестивалът няма състезателен характер, прави се с популяризаторска и образователна цел и вход свободен. Тази година ще бъдат показани над 20 продукции от Балканите, Мексико, Боливия, Португалия, Танзания и др., с които ще можете да се докоснете до традициите на гръцките нестинари, фестивала Марди Гра в Ню Орлиънс и поклонническите пътувания в Латинска Америка. Това, разбира се далеч няма да е всичко!

Международен фестивал на етнографския филм – София има удоволствието да покани всички желаещи за участие в панел „Младежки визуални проекти”. Очакваме вашата презентация или филм върху тема, която сте разработвали на теренна практика, по проект и представлява ваш професионален интерес.
Крайният срок за кандидатстване е 30 октомври 2013 г., като форма за участие може да изтеглите от ifefsofia.wordpress.com и да я изпратите на адрес [email protected].

Международен фестивал на етнографския филм – София се организира от Сдружение за културни инициативи в партньорство с Академично етноложко сдружение, катедра Етнология при СУ „Св. Климент Охридски” и подкрепата на Студентски съвет на СУ „Св. Климент Охридски”, Университетски комплекс по хуманитаристика “Алма Матер”, Университетско издателство и печатница при Софийски университет и Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН. Медийни партньори на фестивала са Културен център на СУ „Св. Климент Охридски”, сп. The Explorer и онлайн платформите Kulturbench.com и Akademika.bg.

kulturbench.com е официален медиен партньор на Международния фестивал на етнографския филм – София.
Повече за фестивала може да видите на фейсбук страницата:




Анна & Jared – откровен Live @ Studio 5

Кога: 5 ноември, 22 часа
Къде: Студио 5

Анна и Jared – усмихнатите лица от VIP Brother ще озарят сцената на Studio 5, вторник вечерта на 05-ти (ноември) от 22.00 ч. Дует в живота и на сцената, младата двойка ще ви поведе на музикално пътешествие от стилове. Гласът на Ани ще ви омае под звуците на китарата на Jared. Ще чуете смесица от соул, поп, фънк, хип-хоп и джаз от Нора Джоунс, през Джамирокоай та до Стиви Уондър… За концерта си в Studio 5 талантливите музиканти са подготвили „Авторски песни, както и кавъри на модерни парчета, но също така песни, които всички знаят и могат да пеят с нас”, казва семейство Cattoor, които в момента работят по вторият си самостоятелен албум.

А вие не забравяйте да резервирате местата си за един откровен Live с Анна и Jared, като само се обадите на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335. А ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба тук или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение.

Вход: 8 лв. 





R&B сензацията Райън Лесли се завръща в България

Кога: 6 ноември , 21 часа
Къде: НДК, зала 3

Номинираният за "Грами" музикант Райън Лесли ще зарадва българските си фенове с експлозивно шоу. 35-годишният изпълнител пристига с бандата си, а София е спирка от световното му турне Black Mozart. Звездата идва два дни преди най-бурното R&B и HIP-HOP парти за 2013-а година у нас.

През изминалото лято „мулти геният“ на R&B и hip hop музиката до толкова хареса страната ни по време на гостуването си за 5-годишнината на Symphonics, че се връща в края на турнето си за своите фенове именно у нас. При предишното си гостуване звездата засне своя нов клип тук, а сега възнамерява да кръсти една от новите си песни "София"

Билетите за предстоящия концерт, чиято организация е поверена на Symphonics Concerts съвместно с ветераните в жанра от Monster Hip Hop Party, са на цена от 30 лева на предварителна продажба и 35 лева в самия ден на събитието.





 


Концерт на японски звънчета с Belly Love

Кога: 7 ноември , 19 часа
Къде: Софийска градска художествена галерия

В рамките на 24-ти Дни на японската култура в България, Посолство на Япония кани почитателите на източното изкуство и култура на концерт на звънчета в изпълнение на дамското дуо „Belly Love” от Япония. Уникалното творческо концертиране с 60 звънчета само с две ръце дава възможност не само да се създава музика, но е и завладяващо представление, което разкрива един нежен и наситен с много топлина иновативен музикален свят.

Дамското музикално дуо "Belly Love" на Айко Фуджие и Ерико Иноуе е създадено през 2007 г. Те изнасят концерти в цяла Япония като тази есен ще зарадват с нежната си музика публиката в София и Хасково.

Събитието ще се състои на 7 ноември 2013 г., от 19:00 ч., в Софийска градска художествена галерия на ул. „Ген. Гурко”1.

Вход с покани от посолството на Япония в рамките на работното време в делнични дни от 8:30 до 12:30 ч. и от 13:30 до 17:00 ч. (до изчерпване на количествата).
http://www.youtube.com/watch?v=0thxeQSySuA 




Салон на виното

Кога: 6-9 ноември
Къде: Интер Експо и конгресен център, София

Международната специализирана изложба САЛОН НА ВИНОТО за дванадесети пореден път ще събере на едно място български и чуждестранни винопроизводители, които ще представят нови и традиционни продукти. Професионалисти и ценители ще имат възможност да се запознаят и дегустират елитни и качествени вина и спиртни напитки от най-висок клас, да присъстват на презентации на нови партиди и търговски марки с уникален вкус и аромат, да създадат делови партньорства.

Все повече български винопроизводители ежегодно участват в изложбата и демонстрират свои премиери и традиционни продукти.

Енолози и ценители ще имат възможността отново да се насладят на представените екзотични вина от Аржентина, Южна Африка, Италия и други държави.

Очакваме предстоящото издание на изложбата отново да привлече български и чуждестранни авторитетни винопроизводители, дистрибутори и търговци.

САЛОН НА ВИНОТО всяка година допринася за разширяване на пазара на българско вино в страната и чужбина, за повишаване на винената култура на българския потребител и популяризиране на виното сред неговите ценители.

САЛОН НА ВИНОТО посреща български и чуждестранни посетители – професионалисти и експерти от бранша, желаещи да активизират търговските отношения с настоящи партньори или да установят контакти с нови клиенти.

Паралелно със САЛОН НА ВИНОТО в шестте зали на Интер Експо Център ще се проведат международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК и специализираната изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ.

Срещнете нови бизнес партньори и клиенти!
Заявете участие в САЛОН НА ВИНОТО ‘2013!











 

 

More from View Sofia

More