Следва

Новите лица на модата през 2013-та

Топ 6 маски за лице за красива кожа

Всеки ден използваме около 13 козметични продукта, които съдържат десетки химически съставки. Част от тях не...

преди 10 години

Всеки ден използваме около 13 козметични продукта, които съдържат десетки химически съставки. Част от тях не са съвсем изучени, поради което по-старомодните предпочитат в грижите за красотата да използват естествени съставки и рецепти, доказали се с времето. И ако едно обикновено момиче не би могло да приготви самостоятелно сенки за очи, руж и спирала, то всичко що се отнася за почистване и подхранване на кожата е съвсем реалистична задача!

Вероятно знаеш своя тип кожа и лесно можеш да определиш това, което и` липсва в момента - хидратиране, подхранване, почистване. Така че, преди да си нанесеш цялото съдържание на хладилника, запомни няколко прости правила:

• Всички продукти, които съдържат витамин C и органични киселини, избелват кожата (краставица, лимон, киви, ягоди, магданоз, дори и радика).

• Хранителни свойства имат яйчния жълтък и меда.

• Добре хидратират сухата кожа органични натурални масла в съчетание с етерични.

• Ако кожата е проблемна, за основа се взима глина - тя има регулиращ себореята ефект и стяга порите.

• За да има ефект маската, трябва да се прави 2-3 пъти седмично в продължение най-малко на един месец.

1. Избелваща маска

Тази маска е идеална за тези, които искат да се отърват от лунички и пигментни петна, останали след времето, прекарано на плажа или след проблеми от рода на пъпки. И краставицата и лимона сами по себе си дават добър избелващ ефект, а заедно работят не по-лошо от купените средства. Само не забравяй, че след всяка избелваща маска е необходимо да нанесеш върху лицето крем с SPF.

Рецепта: за да приготвиш маската, смеси настъргана на ренде или пасирана в блендер краставица с една супена лъжица лимонов сок. Нанеси маската върху лицето за 15-20 минути и изплакни с топла вода.

2 . Подхранваща маска

Подхранващата маска действа добре, не само след дълги полети и прекомерното излагане на слънце, но и във всякакви екстремни условия, а за нашата кожа такива са: изсушаването от климатиците, централното отопление, както и студения въздух. По принцип, ако чувстваш, че кожата ти постоянно е суха, започнала е да се лющи или имаш усещане за стягане, тази маска ще бъде добър помощник в справянето с тези проблеми!

Рецепта:
един суров жълтък се смесва с една чаена лъжичка мед и половин пасиран картоф. В маската също може да добавиш 2-3 капки натурално бадемово масло. Маската се нанася за 20 минути и се измива с топла вода.

3. Маска против акне

Задачата на такива маски е да успокоят кожата, да облекчат зачервяванията и да подсушат пъпките.

Рецепта:
2 супени лъжици овесени ядки и 1 супена лъжица козметична глина се заливат с гореща вода (до консистенция на сметана) и киснат 10 минути. Добавят се 3-4 капки масло от чаено дърво и маската се нанася върху лицето за 15 минути.

4. Maтираща маска

Тази маска е за предпочитане, ако по средата на деня лицето ти започва да блести, сякаш си пробягал маратон.

Рецепта: приготвя се от пяната, появяваща се на повърхността на врящ във вода ориз, смесена с две супени лъжици оризово брашно. Консистенцията на маската трябва да бъде като на заквасена сметана. Нанася се върху лицето и се измива след 30 минути.

5. Овлажняваща маска

Всеки козметик ще каже, че хидратацията е залог за млада и красива кожа. Колкото по-рано започнеш да я овлажняваш, толкова по-добре.

Рецепта: слага се за 2-3 минути домат в кипяща вода, обелва се и се пасира в блендер. Прибавя се една чаена лъжичка нишесте, за да се получи гъста кашичка и 2-3 капки масло от авокадо. Тази маска стои на лицето 20-30 минути, след което се измива с топла вода.

6. Маска против бръчки

В много козметични маски с анти-ейдж ефект се съдържат екстракти от плодове, растения и зеленчуци. В натурален вид, те са още по-добри, особено в комбинация с витамини A и E.

Рецепта: 5 супени лъжици гроздов сок (за предпочитане натурален) се смесват с 3 супени лъжици мляко. Добавят се витамини А и Е (продават се на капсули в аптеката). Лицето се налага с намокрена марля със сместа, като предварително се правят отвори за носа, устните и очите.
 

More from View Sofia

More