Следва

Красиви заедно - Шон Пен и Чарлийз Терон влюбени на плажа в Малибу

Карл Лагерфелд ще проектира хотел в Макао

Известният немски дизайнер Карл Лагерфелд, който от десетилетия управлява модната марка "Шанел" ще се пробва и в сферата на хотелския дизайн...

Лица преди 10 години

Известният немски дизайнер Карл Лагерфелд, който от десетилетия управлява модната марка "Шанел" ще се пробва и в сферата на хотелския дизайн. Първият му опит ще е за хотел на веригата Sociedade de Jogos de Macau (SJM) в южния китайски град Макао, която е една от шестте фирми, оторизирани да управляват казина в страната, предаде "Асоишиейтед прес".

Хотелът, който ще има 270 стаи, ще отвори врати за гости през 2017 г. Той ще представлява кула от 20 етажа.

"Цял хотел, създаден от мен! Това ми е за първи път! Мисля, че идеята е страхотна", коментира дизайнерът в свое изявление.

Новината идва малко, след като преди броени дни Карл Лагерфелд представи най-новата колекция за сезон есен-зима 2014 на "Шанел", преобразявайки Гран Пале в супермаркет, изпълнен с хранителни стоки с имена, свързани с модната марка.

Компанията SJM е основана от магната Станли Хо, който държи монопола над хазарта в Макао до 2004 г.. През 2011 г. той прехвърли своите 32 процента дял от компанията майка Sociedade de Turismo e Divercoes de Macau на своите роднини.

Макао е единственият град в Китай, където хазартът е законен. Приходите от този вид бизнес за 2012 г. се изчисляват на 38 млрд. долара, което е около шест пъти повече от тези в Лас Вегас.

През последните години там конкуренцията се задълбочи, след като в града отвориха казина конкурентните Wynn Resorts и MGM Resorts International.

Лагерфелд, освен като дизайнер и творчески директор на "Шанел", има и собствена модна марка, а неотдавна стана автор и на дизайна на кен за диетична "Кока-Кола". Проектът за хотела в Макао ще бъде разработван от неговата собствена марка Karl Lagerfeld Greater China.

Целият комплекс, който ще се намира в квартала Котай, ще предлага на клиентите си казина, ресторанти и над 2000 хотелски стаи, допълват от компанията.

(www.dnevnik.bg)



More from View Sofia

More Лица