Следва

Мила Кунис и Аштън Кътчър очакват момиченце

Мъже в черно: Иван и Николай - татуси, любов + уиски

Те са от онези емблематични личности, без които нощният живот на София нямаше да е точно същия...

Други преди 10 години

Те са от онези емблематични личности, без които нощният живот на София нямаше да е точно същият. Тяхната вселена са приятелите, а те двамата са две понятия, неразривно свързани помежду си.

Братя са, при това близнаци, изключително атрактивни и интересни, от хората, които виждаш за 15 секунди и след това доста дълго помниш. Иван е момчето зад бара в MIXTAPE 5, a Николай налива питиетата в Terminal 1, срещаме те с тях и всичките им татуси в един много приятен и интересен разговор за братството, нощния живот в София и живота като цяло...

V.S. Каква е вашата история, момчета?
Н: Нямаме кой знае каква история. Обикновени софийски "ташлаци" сме. Действаме си по най-нормален начин - училище, после университет, работа. И такива ми ти случки... Просто имахме късмет от малки да се завъртим сред хора, с които имаме еднакъв мироглед и възгледи за нещата, и от много малки самата ни компания ни предразположи за това, което правим и сме в момента.
И: Като цяло, вече живеем в центъра и тук ни се случват нещата, но иначе сме от Надежда.

V.S. Как е в Надежда?

И: Само свежи маниаци сме от там. Бобо, Ъпсурт, Бобо Турбото беше от нашия блок... доста забавно ни е било детството. След това дойдохме да живеем в центъра и тогава започнаха да се случват нещата. Още от много малки ходим на hardcore и punk концерти, което изгради идеята ни за музика и за средите, в които се движим като цяло.

V.S. Свирите ли на нещо?
И: Аз не свиря, но много искам да се науча да свиря на акордеон.
Н: И аз не свиря, но имам желание. Представям си се на триъгълник във филхармония.


Николай и Иван

V.S. Заедно ли живеете?
И: Не, вече не!

V.S. Кога се разделихте за първи път?
И: Разделихме се за първи път трайно преди 4-5 години, когато брат ми замина да бачка на морето, а аз не заминах с него. Не че не ходех да го виждам, но това е друг въпрос. Всъщност оттогава и не живеем заедно, но само това. Иначе постоянно си движим двамата.

V.S. Кое е най-трудното и кое е най-лесното нещо в това да сте близнаци?
Н: Най-лесно, бих казал, е, че винаги знаеш, че имаш някого до теб. Идваш на белия свят с още един човек, с когото се появявате едновременно, айде, с пет минути разлика (в негова полза), пораствате един до друг, движите се в една компания и е супер лесно да мислите еднакво за нещата. Освен това, когато се срещнеш с нас двамата, ставаме вече трима и сме почти цяла компания.
И: Аз пък знам какво ме дразни в това да сме близнаци. Дразни ме, че всички, като ни видят, първото нещо, което питат, е: "Здрасти, къде е брат ти?".

V.S. Вие сте доста атрактивни визуално, дразни ли ви, когато хората ви зяпат?
И: По-скоро не! Всеки си изглежда както си иска. То винаги има някакъв стереотип за това кой какъв е според визията си, например мен често ме спират полицаите, за да ме джобят. Не че има за какво, но те си имат стереотип - че човекът с татуировките и флешовете задължително носи нещо незаконно в себе си.
Н: Ако някои хора ни гледат със супер недоразумение, то пък млади хора ни гледат с усмивка и се кефят да ни срещат.
И: В нашата професия обаче, колкото си по-колоритен, толкова по-лесно стават нещата. Толкова по-бързо завързваш разговор и се сприятеляваш.


Иван и Николай

V.S. Какво правите заедно и какво поотделно?
И: Вече не спим заедно. Но заедно излизаме през свободното си време, заедно разхождаме кучето, заедно караме колело...
Н: Заедно работехме доста често, но вече не толкова... 
И: Отделно аз практикувам някакви зимни спортове, а той не. Отделно сме понякога и лятото, защото го виждаме по различен начин. Неговото е работно, докато аз съм си айляк.

V.S. Обличали ли сте се еднакво?
И: Като мънички - да, сега не, но имаме проект да си накупим и сега едни и същи дрехи и да сме истински близнаци отново.


Николай и кучето


Това са Иван и Николай (отляво на дясно) като малки с проекция на бъдещите им татуировки

V.S. Някой от вас има ли си приятелка?
И: Човек винаги си има някого...

V.S. Интересно ми е били ли сте с едно и също момиче?
И: Жестока баронеса ще е тази, която ще ни има и двамата, но по-скоро не!
Н: Със сигурност е имало интерес от едно и също момиче и към двама ни, но тя е била или само с единия, или само с другия, или пък с нито един от нас...
И: Аз си мисля, че има една засечка...
Н: Абе и аз също, ама след интервюто ще го обсъдим.
И: Поздрави на момичето! (смеят се)

V.S. A имало ли е случай, в който единият да не харесва приятелката на другия?
И: Най-често така се получава. Просто виждаш, че изборът не е най-добрият, а пък ти искаш най-доброто за него и е съвсем нормално да не харесаш този човек, колкото и да е ОК.
Н: Винаги искаш повече за другия и не става въпрос само за гаджета. Тук става въпрос за работа, приятели, компании, проекти... най-често искаш посоката на другия да е нагоре. Трябва да има градация и ако не я виждаш, това те дразни много.

V.S. Казвате си ги тези неща един на друг, нали?

Н: Много ясно. Ако това не си казваме, то какво...




Със сигурност обаче Иван харесва мацките на ръката на Николай. Те са направени в чест на жените от една много талантлива такава - Петя Евлогиева (Artcore Tattoo - Ул Хан Крум 38).

V.S. Как определяте стила си на обличане?
И: Повлияни сме от средата, в която сме израснали, oт музиката, която слушаме... Някaкво пънкарско е такова, гледаме да не се гласим много, много.
Н: Аз много време не носех тениски, но напоследък ги преоткрих. Станах на 25 и съвсем се върнах в тази ситуация с тениските. Това е най-добрата дреха на света! Чувствам се добре и в ризи, но тениските са велико нещо! 

V.S. Без какво никога не излизате от вкъщи?
И: Не излизам без телефон, което мен лично много ме дразни, защото се чувствам зависим.
Н: Аз лично не излизам без добро настроение, без да съм си измил зъбите, без да съм се погледнал в огледалото и със сигурност без ключове, портмоне и телефон.


Иван има двуглав Бухал на гърдите с името на брат си отгоре, който му е нарусуван от Евгени Евлогиев.

V.S. Какво най-много харесваш в брат си?
И: В брато ми ли? Той е благословен с най-красивото лице на света. Но най-много му се кефя, че е супер позитивен и от време на време именно той ме сваля на земята. Освен това е супер ясен към мен и нищо не ми спестява.
Н: Той се кефи много на работливи хора и мен това много ме кефи в него. Супер енергичен е и никога не спи. Откликва на абсолютно всеки за всичко и винаги е много добър в това, което прави.

V.S. А какво ви дразни в другия?

И: Това, че винаги спори. Той дори спори, че не спори!
Н: Леко ме дразни това, че се опитва да е навсякъде, както и това, че не спи.


Двамата са горди са еднаквите си татуировки. Листенцата на Николай са позитив, а на Иван са в негатив, на единия са на ръката, а на другия на крака.

V.S. Какъв е личният ви лек против спокойствие?
И: Работата, определено! Нощният живот ни дава предложения и за много дневни авантюри. Аз лично съм си избрал подобна професия, защото ме удовлетворява и наистина ми дава възможност да водя динамичен живот. На този етап изобщо не си се представям затворен в някой офис. 
Н: Кучето ми е жесток лек против спокойствие, ако реши да не ме остави на мира. И баровете също... но баровете, които ние посещаваме, защото има разлика от Mascara и Билкова.

V.S. А личният ви бунт?
Н: Личният ми бунт е към религията като институция и към хората, които не зачитат правата на животните.
И: Мразя коне с капаци, хора с непроменливо мнение и хора, които много ги мързи.


Иван има още лампа, за да не е фар и елен отново правени в студио Artcore Tattoo. Лапмата е от Петя Евлогиева, а Елена е от Евгени Евлогиев.

V.S. Кой е най-щастливият човек?
И: Най-щастливият човек е този, който има много приятели и жестока подкрепа. Може би този, който има дете, жена...
Н: Най-щастливият човек е този, който се занимава с това, което иска и този, който бързо осъзнава какво му пречи в живота. Този, който е заобиколен само с неща, които го интересуват.
И: Най-щастливият човек кара колело, има куче и прави к'вот си иска!

V.S. Споменавате жени, деца... вие как ги виждате тези неща?
И: Аз много се разбирам с деца и май много ми се връзват. Нямам проблем с децата и ако имам с кого да си направя едно, бих си направил. 
Н: Отдавна смятам, че това си е моето нещо. Никога не съм си представял живота си сам. Даже обмислям много скоро да си направя едно дете, само да намеря на кого. Засега няма, но ето това интервю може да ми помогне да открия жената.


Вляво е татуировката на Николай, за която той смята, че изобразява именно него... е, не напълно, но със сигурност горилата има неговото тяло и същите татуси. Правена е при Момчил Генов. Вдясно е кракът на Иван, който е нарисуван от Димо Вулев (anonymous tattoo - срещу Insomnia на 6-ти Септември)

V.S. Какво налива лявата ръка на бармана?
Н: Каквото хване.
И: Аз всичко наливам с лявата.

V.S. А с дясната?
Н: Пак каквото дойде.

V.S. Как познавате фалшивото уиски?
И: Толкова много съм изпил вече, че от километри го различавам.
Н: Доброто уиски не може да се обърка, когато не е добро, значи е фалшиво.

V.S. А как познавате фалшивите хора?
Н: Те се разпознават лесно. Особено пък за нас, които години наред работим с клиенти и някак си не ни е трудно да различим не само фалшивите хора, а и проблемните такива.
И: Фалшивите хора нямат приятели. Те си намират кръгове, които да опорочат и след това биват отлъчени от тях. Те нямат стари приятели със сигурност.


Батманите и черните ленти по крака на Иван са му от Станимир Илионов.


Левият ръкав на Иван му е от Евгени Евлогиев. На него могат да се видят рози, компас, диамант и една красива циганка. Типично моряшки татуировки.

V.S. Кои са местата с най-яките партита в София?
И: Не защото там работя, но за жива музика с малко хора най-доброто място е малката зала на MIXTAPE 5. Там има брутален звук, който няма аналог в София. Иначе в 4 стаи и 4 км. също се случват добри неща. Кефя се и на партита, които са на нестандартни места - подлез, офис, разрушена спирка, фабрика...
Н: Яките места с яките партита трябва да са разнообразни, а не всеки път едно и също. Нямам нищо против Mascara, Bedroom... но там всичко протича по един и същ начин. Хората там не се интересуват от музиката, а само от позите, които ще направят. Едни и същи лица, с едни и същи емоции, без всякакво разнообразие. Всеки един артист за тях е един и същ, а за мен това е безумно.

Местата, които са интересни, са тези, на които може да се случи всичко. Тези, които обединяват лайфове и клубни участия на DJ-и, независимо какъв е стилът на музиката. Има DJ-и, които пускат по-електронна музика, други, които са се спрели на фънк, соул и т.н. Малко са тези, които са се спрели на фънк и соул, но когато тези хора имат участие, там се събира доста готин кръг от хора.

И:
Напоследък много се кефя на The Smugglers Collective, които никога не изпускат възможност за интересно парти. Те променят визията на партитата си всеки път и тази симбиоза, която те правят между различни места, различни партита и различна концепция, е страшно яка.
Н: Начинът, по който те правят партита, е начинът, по който трябва да изглеждат повечето неща в София. Защото не само Smuggler-ите имат концепция за своите неща, но и хората, които ходят на техните събития, имат такава и това е наистина готино.

V.S. Последният концерт, на който бяхте?
И: Почти постоянно ни се случва, имайки предвид работата ни, да сме на концерт. Но последно се изкефих на американците Windhand. Бяха в малката зала на MIXTAPE 5 и беше жестоко. Уникален звук и атмосфера. (бел.ред. това е последният концерт, на който са били до момента на взимане на интервюто) 
Н: Аз пък последно бях на JAYA THE CAT в Терминал 1. Сам по себе си беше готин концерт, но ако го сравня с последните пет, които гледах преди това, въобще не ми представляваше интерес. В момента се кефя много и на БГ музика. Уикеда, Остава, SOUTHWICK... За подобни концерти уникално място е Sofia Live Club.

V.S. Каква е музиката, която звучи в главата ви, докато се разхождате по софийските улици?
И: Sofia Streets... имаше едно време един такъв 3 Way Split от 2005-та, който включва групите C4 / TVU / SWITCHSTANCE. Три бутикови банди. Две от тях вече не съществуват, но този диск все още ми е сред любимите. Леко пънкарско, леко бунтовническо...
Н: Със сигурност не е нещо, което просто съм чул в клуб и ми се е завъртяло в главата. Не се зарибявам по песни еднодневки.


Моряшката тема в татусите на Иван е продължена и с огромен кораб на десните ребра, който отново му е нарисуван от Петя Евлогиева. Тази вдясно е най-новата му - Балон с топъл въздух на дясната ръка от Владимир - Влади Тапата (old time tattoo).

V.S. Какви искате да станете, когато пораснете?
И: Май искам да стана баща. Иии известен...
Н: Бих станал режисьор.

V.S. А като си затворите очите, къде се виждате след 5 години?
И: Ще имам заведение за хранене, марка дрехи и ще печатам скейтбордове.
Н: Много яка визия имаш в главата си, брат ми, но аз си се представям с вила, куче, даже три, и жена.



V.S. Какво ви предстои тези дни?
И: За трета поредна година се опитваме да правим футболен турнир между баровете. Започнахме 6, миналата година станахме 8, сега сме вече 12 бара и отбора. Аз и още един пич се опитваме да организираме всичко това. Музиканти, актьори и персонал се събират на този фестивал на алкохола и футбола, който ще се проведе на 27-ми Април под надслов - ПИЯ ЗА СПОРТ!

V.S. Ами успех с това! И с всичко останало!

ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА:

Мъже в черно: За котките и татусите - двете страсти на Пламен

Мъже в черно: Иван от Punky art studio: "В татуирането по-важна е естетиката, отколкото символиката"

Мъже в черно: За татуистa Смоков няма трудни татуировки, има само интересни

Мъже в черно: Дизайнерът Атанас Вилнер за интериора на колата и екстериора на собственото му тяло

Мъже в черно: Милчо Троянов - той сънува татуировки и мечтае да издърпа самолет с голи ръце

Мъже в черно - DJ Мартен и как постига това да е винаги толкова секси

Мъже в черно: Татуистът Емил и картините му с игла и мастило
 

More Други