Следва

Дълги срещу къси

Поправимо зло - 9 Nonsense при мъжете

В модата винаги се случват грешки, но за радост голяма част от модерните господа са наясно как да не ги допускат. Тъмен костюм...

Fashion преди 15 години

В модата винаги се случват грешки, но за радост голяма част от модерните господа са наясно как да не ги допускат.

Тъмен костюм, тъмен чорап, тъмна обувка - лесно, нали?
Точно затова безумната поява на белия чорап изпод иначе приятния ръб на панталона е пагубна.

Много е важно да знаеш кое как да носиш, да знаеш, че белите чорапи са само за спорт и, че не трябва да прекаляваш с гела за коса. Виж кои са най-често срещаните грешки, които мъжете правят.




Внимавай с чорапите
. Винаги носи тъмни чорапи, като следи за тяхната тоналност. По правило те трябва да са по-тъмни от панталон и малко по-светли от обувките. Старай се чорапите да отиват не на облеклото ти, а не обувките. Много е важно никога да не носиш бели чорапи. Те стават само на тенис корта, а най-голямата грешка, която можеш да допуснеш е да си с тях, докато носиш официална обувка. Ако все пак се притесняваш от грешки, носи тъмно сиви или черни чорапи.




Да носиш джинси с висока талия не е проблем. Проблем е, ако си загащил тениската си в тях. Това е рядко срещана грешка, но ние сме виждали господа, които изглеждат точно по този начин. Гледай да не ти се случва.




Колан с голяма тока. Носи такъв ако си каубой, но ако си млад успял мъж от градски тип, забрави веднага. DSQUARED2 често правят такива колани, но те отиват само на американска R&B звезда и на някоя екстравагантна модна икона. Ако искаш да си мъж със стил, избери класически скъп колан и не експериментирай. Хубавият колан не трябва да вади очите на околните, за да направи впечатление.




Проблемът с вратовръзката. Много мъже имат проблеми, когато избират вратовръзка и често бъркат. Много внимавай с дължината й. Вратовръзката ти не трябва да стига до пъпа, но не трябва да е и твърде дълга. Идеалната дължина е до началото на ципа на панталона. Същото е с широчината. Идеалната вратовръзка е с широчина 7, 7.5 см в най-широката част. Тънката вратовръзка беше добро предложение преди сезон, днес сложи класическа.




Никога не носи яката на ризата над ревера на сакото си. Не знаем кой е казал. че това е модерно, изглежда добре и прави впечатление. Най-много да ти се смеят или ако на някой му хареса, то той определено не би бил добра партия. Винаги внимавай, когато обличаш сакото си, яката на ризата да не е над ревера, освен ако не се снимаш във фолк клип.




Има правило за носенето на сако и по-точно за закопчаването и разкопчаването му. Много мъже правят грешка именно с тази част от официалното облекло. Трябва да знаеш, че сакото се разкопава по време на сядането и се закопчава по време на ставането. Никога не стой на маса със закопчано сако.





Не знаем кой каза, че джинсите трябва да се гладят. Това не е официален панталон, но ако все пак са много намачкани, ги мини набързо с ютията. В никакъв случай не трябва да си играеш с ръбовете и др. Това е все едно да си гладиш спортния екип.

Не носи потници под ризата. Ако си на 55 - може, ако работиш в кръчма - може, но ако си млад мениджър в разрастваща се компания, не си позволявай. По-добре избери тениска за под ризата. Седи много по-добре, а и не се забелязва. Така дори можеш да носиш ризата с едно или две разкопчани копчета. Няма проблем тениската да се забелязва леко.




Не прекалявай с гела за коса. Мина модата на много зализаните типове с един тон гел за коса на главата. Сега е по-добре да си рошав (но не много). Ако все пак ти се налага да усмириш косата си, купи вакса или пяна и използвай съвсем малко.

More from View Sofia

More Fashion