Следва

Класическо тако

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Понякога да се заслушаме в думите на някого е безценно, понякога тези думи ни вдъхват доверие и ни правят по-силни и способни да вявраме...

Celebrities преди 9 години

Понякога да се заслушаме в думите на някого е безценно, понякога тези думи ни вдъхват доверие и ни правят по-силни и способни да вявраме... в нас самите, в щастието, в красотата на мечтите ни и в това, че можем да ги осъществим. Нужни са ни само усмивки, търпение и много любов. 

Луис Армстронг

"Някои младежи ми казват: „Ей, старче, какво искаш да кажеш с това: „Какъв прекрасен свят!“ (“What a wonderful world”)? Ами всичките войни, които стават? Наричаш това прекрасно? Ами гладът и замърсяването? Те също не са толкова чудесни.“ Е, какво ще кажете да се вслушате в старчето за минута. На мен ми се струва, че не е проблемът, че светът е толкова лош. Проблемът е какво му причиняваме ние и всичко, което казвам, е: вижте какъв чудесен свят би било, ако само му дадем шанс. Любов, душицо, любов. Това е тайната. Ако повече от нас се обичаха един друг, щяхме да разрешим много повече проблеми. И тогава този свят би бил по-добър. Това е, което повтарят всички старчета.“



Джон Фицджералд Кенеди

"Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал".



Ван Гог 

"Ако се разгледа със страстно око, действителността става приказна"



Хорхе Букай

"И аз, и ти, всички ние сме възпитани с тази глупава философия. Научили сме, че щастието идва, когато си набавим онова, което ни липсва...Но както винаги, все нещо ни липсва и всичко започва отначало,така човек никога не може да се порадва на живота...А колко неща биха се променили, ако можехме да се радваме на съкровищата си такива, каквито са".



Кюршат Башар

“…Когато не откриваш ясна причина за любовта си към някого, означава, че наистина го обичаш…Често пъти обичаш хора, които изпълняват капризите ти, които са като теб. Чувстваш се сигурен с тях. Да обичаш хората, които са като теб, всъщност е лесно.Трудното е да обичаш хора, които не приличат на теб, които не изпълняват всяко твое желание.Трудното е да обичаш някого не защото те прави щастлив, а просто защото съществува, защото не прилича на никого другиго, защото си е такъв, какъвто е...”
Из "Музика край леглото ми"



Ърнест Хемингуей

"Когато спреш да правиш неща само за забавление, това е равносилно на смъртта”.



Платон

"Красотата на стила и хармонията, и грацията, и добрият ритъм зависят от простотата."

More from View Sofia

More Celebrities