Следва

Модата обича Обама

Face to Face - Димитър Миров

Изпълнителният директор на Гранде Компликасион пред VIEWSofia по повод представянето на най-динамично...

Лица преди 15 години

Изпълнителният директор на Гранде Компликасион пред ViewSofia по повод представянето на най-динамично развиващия се бранд във висшата часовникария – CVSTOS. Димитър Миров е добре изглеждащ тридесетгодишен бизнес мъж, който от години е на точното място, в точното време, с точните марки. Днес в София, в хотел Les Fleurs.

VS: Как е времето при вас, г-н Миров?
Д.М: Времето... Моето съответства на хубавите моменти. За мен времето е уникалното удоволствие да се занимавам с приборите, които го измерват. Това е една мечта, преследвана от детска възраст, която най-накрая се е реализирала.



VS: Как влязохте в бизнеса с луксозни часовници?
Д.М: Ще разкажа тази история отново за всички читатели на VIEWSOFIA. Случи се още, когато бях шестгодишен. Тогава разглобих първия си часовник, за което изядох шамарите съответно, но само след четири години се научих и да го сглобявам. Доста време отне, освен че бяха многобройни, частите бяха и много ситни. Слава Богу, беше голям будилник. Истината е, че на 15-годишна възраст часовниците бяха моята най-съкровена мечта. Идоли на някои хора в живота са поп изпълнители, рок изпълнители, велики художници, велики майстори във всяко едно отношение в областта на красивите предмети, докато моите идоли бяха старите часовникари. Така започна всичко. На тази основа изградихме доверието, което се превърна в приятелство и партньорство както с Франк Мюлер, така и със създателя на най-динамично развиващия се бранд в луксозната часовникария CVSTOS – Сасун Сирмакис и неговия партньор, дизайнера Антонио Теранова. Присъствието на CVSTOS тук е комплимент за българския пазар.

VS: Закъснението допустимо ли е в тази сфера?
Д.М:
Закъснението е недопустимо, в която и да е сфера.

VS: Лесно ли се изгражда култура на избор на часовник?
Д.М:
Не, но винаги е приятно да видиш резултатите от постигнатото.

VS: И какви са спецификите на българския пазар?
Д.М:
Приятно сме изненадани от високата техническа и естетическа грамотност на клиентите на нашия пазар. Въпросите, които задават, говорят за впечатляващи познания в материята и как наистина оценяват по достойнство труда, който е започнал преди повече от 500 години от други часовникари. Най-новото попълнение във висшата часовникария CVSTOS вече се предлага за ценителите на прецизни часовникови механизми в България. В директен превод от латински името на марката означава „пазител”. Две години след основаването на компанията тя вече се е утвърдила на пазара за луксозни стоки. Сасун Сирмакис – най-младият часовникар в света и неговият партньор Антонио Теранова, по произход сицилианец, вече са признати и от най-големите специалисти и ценители заради своята невероятна креативност, изключителна авангардност и прецизност на дизайна. Едно от обясненията за невероятния успех на CVSTOS е изключителната синергия между двете динамични персоналности на създателите. Идеята за чисто нов часовникарски подход в изработването на специфични произведения на изкуството, базирани на най-новите технологични постижения допълва проявата на кураж, въображение и опит.

Едновременно с уникалното постижение в областта на дизайна и механизмите, марката CVSTOS успешно се налага на пазара и чрез смелите и амбициозни проекти в колаборация със световно известите производители на лимитирани серии автомобили Pagani Zonda. В търсенето на уникален образ пред елита, господин Хорацио Пагани намира естествен партньор в лицето на екипа на CVSTOS. Моделът Zonda F CHRONO е разработен изцяло от дизайнерите на CVSTOS, които едновременно с това подготвят и специален спортен модел часовник, елементи от който влизат в дизайна на автомобила. Касата на часовника е изработена от титан, материал познат с изключителната мекота на цвета и удоволствие при допир. Меките и елегантни линии на този модел напомнят екслузивната форма на Pagani, която ценителите познават добре. Сапфирният циферблат е разделен на три зони, който създават визуално усещане за скоростомера и оборотомера на таблото на кола. Педантично прецизни във всеки елемент от изграждането на своите механизми, дизайнерите на CVSTOS създават уникален ротор, който да осигурява перфектната работа на този модел. Като всеки друг от този клас, часовника е водо-устойчив до 100 метра. Освен за любителите на спортни коли CVSTOS откликва и на нуждите на яхтсмените. На пазара се предлага модел, в който е вложено тиково дърво – използвано при изработката на луксозни яхти.

VS: Защо Frank Muller, CVSTOS и Pierre Kunz?
Д.М:
Не само, а и Martin Braun, Rodolphe, ECW, Backes&Strauss и Barthelay. Заради любовта към прецизната изработка, иновативния подход и огромната чест да осъществява мечтата да консултирам производствения процес на някои от най-елегантните образци в представляваните от Гранде Компликасион брандове.

VS: Наблюдаваме тенденция за преместване на часовника на дясната китка. Това в разрез с етикета ли е?
Д.М:
Откакто часовникът от измерител на времето се преобрази в символ на индивидуалност, мястото му върху ръцете на притежателя е изместено от ценостите, вплетени в производството на съответния образец.

VS: Вие какво носите в момента и на коя ръка?
Д.М:
В момента, последния модел на CVSTOS - Flyback S. Иновативен хронограф, чийто тестове все още продължават.

VS: Колко притежавате?
Д.М:
Труден въпрос. Съществувт много образци, които си заслужава човек да притежава. Но най-големият проблем е, че имаме само две ръце.

VS: Кога купувате нов?
Д.М:
Постоянно си намирам повод за това. Аз се наслаждавам на емоцията да дам съвет на всеки желаещ да притежава уникален образец от брандовете, които Гранде Компликасион представлява за България.

VS: Колко скъпи трябва да са дрехите около скъп часовник?
Д.М: Скъпият часовник не изисква скъпи дрехи, той е „взискателен” само към емоцията от притежанието и насладата да го носиш.

VS: След какъв модел на дамска китка бихте се обърнали в захлас?
Д.М: Подарения с любов.

VS: Колко време сте склонен да чакате дама?
Д.М:
Тази, която е до мен – цял живот!

VS: Кога избирате да й подарите Frank Muller?
Д.М:
Всеки път, когато сърцето ми подскаже.

More from View Sofia

More Лица