Следва

Стилът на Ройшин

Face to Face - Хайди Финдли Левин - Не ставайте стилисти!!!

Хайди Финдли Левин е един от тези стилисти, които знаят, че техният външен вид представя тяхната работа...

Лица преди 15 години

Хайди Финдли Левин е един от тези стилисти, които знаят, че техният външен вид представя тяхната работа. Виждали сте нейни работи в Fantastic Man, Acne Paper, Muse и много други.

Работила е за стотици списания като най-често снима за Vogue и реклами за различни марки. Сигурно дори си я виждал по Fashion Tv. Очилата са й фетиш, а фетишът й - кариера. Притежава стотици модели и произвежда още за собствена линия. Виж какво разказва Хайди за очилата, работата като стилист, трендовете и любимите дизайнери.

V.S.
Ти винаги имаш най-добрите очила. Как избираш  модел?
Х.Ф.Л. Имам нещастието още от петгодишна, очилата да са моя животоподдържащ аксесоар. Те трябва да са изработени перфектно като ти трябва да се грижиш добре за тях. Имам няколкостотин броя, но нося около 10-12 от тях. Понякога първо избирам очилата, а след това съобразявам роклята с тях. 

V.S. Кои са дизайнерите и лейбълите, които носиш най-често?
Х.Ф.Л. Martin Margiela, Marni, Junya Watanabe и Comme des Garcons. Старая се да ги съчетавам с нещо неочаквано. 

V.S. Кои са тенденциите, които харесваш този сезон?
Х.Ф.Л.
Тази есен харесвам силните рамене на Maison Martin Margiela и Yves Saint Laurent, както и широките леко свлечени панталони. Обичам високите яки и тежката дантела на Prada. Падам си и по гащеризоните, но мисля, че най-добрите ще са тези, които ще се появят през пролетта.

V.S. Къде пазаруваш, когато си в Ню Йорк?
Х.Ф.Л.
Обичам битаците и магазините с vintage стоки. Винтиджът е добър за вдъхновение. Намирам добри очила в Silver Lining Opticians и в Fabulous Fanny's. A Detache и Project No. 8 са местата, където мога да открия интересен и неочакван дизайн. Бутиците на Marni и Comme des Garcons са добри за шопинг заради специалното чувство.

V.S. Какъв ще е съветът, който ще дадеш на хората, които искат да бъдат стилисти?
Х.Ф.Л. Не го правете. Захванете се с нещо друго. Хората имат толкова грешно мнение за тази професия и за това какво се очаква от тях. Стайлингът е 90 процента продукт, рекламно изделие и само 10 процента изкуство и креативност. Да обичаш дрехите не е достатъчна причина да искаш да се захванеш с професията на стилист. Ако обичаш дрехите, отиди да пазаруваш, недей да се занимаваш със стайлинг. Аз обичам музиката, но не си правя илюзии да ставам музикант.



V.S. Ако можеше да ни дадеш едно или две правила за добър стайлинг на самите нас,
какви щяха да са те?
Х.Ф.Л.
Малкото е повече, една идея във времето. Носи дрехите и не позволявай те да носят теб. Модните жертви изглеждат точно като жертви. Желанието за секс трябва да се подсказва леко и фино, а не като с билбордове.



Кое е нещото, което всяка жена трябва да има в гардероба си?
Малка (но не много) черна рокля и наистина много добре скроено черно сако.

More from View Sofia

More Лица