Следва

Strike a pose

Десислава Иванова - Успехът на di+

Ако си заклет моден фен и си привърженик на умния шопинг, то няма как да не си чувал за di+. Дрехите на...

Лица преди 15 години

Ако си заклет моден фен и си привърженик на умния шопинг, то няма как да не си чувал за di+. Дрехите на алтернативния български лейбъл са с най-висок стандарт, като Десисилава Иванова, главно действащо лице на di+, залага на перфектната изработка, качествения материал, семплата линия и умния дизайн. Деси се занимава с мода от 10 години, като до скоро продаваше в бутик Cache до имена Neil Barrett, Yohji Yamamoto, Dior Homme, Armand Bassi, Helmut Lang, Y-3 и др, а с днешна дата тя си има собствено уникално местенце, където предлага своя дизайн. Десислава прие поканата ни за едно капучино и ни разказа за дрехите, които прави, за това какво й дава уличната мода и за предстоящото й участие на prêt-a-porter в Париж.

Дрехите на di+ можеш да намериш на ул. Хан Аспарух 29, ет 1

V.S. Как си?
Д.И.
Добре.

V.S. Стоиш зад марката di+? Сама ли изработваш всичко?
Д.И.
В този момент, когато вече съществува марката di+ за мен работи екип от професионалисти, за да се стигне до това ниво, което успяваме да дадем ние.

V.S. Разкажи ни повече за старта?
Д.И. До този момент – в продължение на 10 години практиката ми е преминала в правене на нещата сама, както и в корекции на много скъпи дрехи. Тук държа да вметна, че аз не принадлежа на абсолютно никаква школа по отношение на дизайна. Самоука съм и това, което показвам е индивидуалният ми стил изграден през годините.

V.S. Колко време трябва да мине, за да продаваш до Neil Barrett и Yoshi Yamamoto в бутик Cache?
Д.И.
За да се продаваш до такива дизайнери като Neil Barrett и Yamamoto мисля, че качеството, линията на дрехата и стилът, след доста време работа, те повеждат по пътя на „големите”, от които ние, младите дизайнери, се учим.

V.S. Скъпата дреха за теб означава?
Д.И.
Стил, конструкция, материя и шев.

V.S. Повечето модели са в черно, сиво и бяло? Би ли шила в ярък цвят?
Д.И.
Както казах имам изграден собствен стил, с който изразявам себе си. Харесвам черното и бялото. Не бих направила нещо в ярък цвят, защото няма да съм АЗ.

V.S. Отиваш на Pret-a-Porter в Париж. Разкажи ни повече?
Д.И.
Да, отивам като участник на Pret-a-Porter в Париж, където ще участвам със собствен щанд на Atmosphere (най-високото ниво на prêt-a-porter, бел.ав.) с колекция f/w 2009-10. Конкуренцията е голяма - там участват най-добрите лейбъли от цял свят и е голямо предизвикателство сред участниците да е и di+ като българска марка, с което много се гордея, защото това е голямо постижение. Като се върна ще мога да ви разкажа повече.





V.S. Вдъхновението идва от?
Д.И.
Вдъхновението ми идва от всичко около мен. Аз живея в доста измислен свят, напомнящ на приказка, било то бяла или черна.

V.S. Напрежението отпращаш с?
Д.И.
С усмивка и чаша бяло вино.





V.S. От къде пазаруваш в София?
Д.И.
Почти не пазарувам в София. Обличам се изцяло в лейбъла си, купувам само скъпи аксесоари или от Cache, или от някой друг мултибранд в Париж или Милано. Както ти казах имам собствен стил и дрехите ми се комбинират с подобен тип аксесоари, а аз, за жалост, не произвеждам такива.

V.S. "Истинската мода се ражда на улицата". Ти как си със софийския street style?
Д.И. Аз определено се влияя от улицата. Както забелязвате моят стил е смесица от елегантност и уличната мода. Можеш да носиш моите дрехи и на улицата и да ги носиш в офиса, в клуба. Моят стил е носим и продаваем:)

V.S. Дай един полезен съвет за добър външен вид?
Д.И.
Бъди себе си. Не се прави на клоун, само защото отпред с големи букви пише името на марката. Да бъдеш себе си означава да изразяваш себе си.

More from View Sofia

More Лица