Следва

Ирина Шейк и Кристиано Роналдо разделени по негова инициатива

Critics’ Choice Awards 2015 в стилни визии и победители

"Изборът на критиците" е сравнително ново признание в сферата на киното, но наградите, раздавани на церемонията, са един вид предшественик на предстоящите "Оскари"...

Други преди 9 години

Преди дни се проведоха юбилейните 20-ти награди Critics' Choice (Изборът на кинокритиците), които се дават от организацията на филмовите критици (Broadcast Film Critics Association (BFCA) – най-голямата подобна на територията на Северна Америка, чиито представители са над 250 критици от водещите канадски и американски електронните медии, учреди Critics' Choice Movie Awards през 1995 г.

Пo червения килим срещнахме Анджелина Джоли, Дженифър Анистън, Марион Котийар, Итън Хоук и други звезди, по-добре облечените от които ти показваме и в галерията горе.

Както се очакваше, триумфът на вечерта бе лентата на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту „Човекът-птица“ ("Birdman"), който си тръгна с цели седем статуетки, но за съжаление, не и с тази за най-добър филм за 2014 година, която бе дадена на филма "Юношество"

Статуетките в категориите "Най-добра актриса" и "Най-добър актьор" отидоха при Джулиан Мур и Майкъл Кийтън. Наградите за Най-добра актриса и Най-добър актьор в екшън продукция бяха присъдени на Емили Блънт и Брадли Купър.

"Гранд хотел Будапеща" получи признанията за "Най-добър комедиен филм", "Най-добър дизайн на костюми" и "Най-добра художествена режисура". За най-добър актьор в комедия беше обявен Майкъл Кийтън за "Бърдмен", а за най-добра актриса - Джени Слейт за "Свое дете". В категорията за научна фантастика/хорър наградата получи лентата "Интерстелар".

С отличието "Изборът на критиците" за грим и прическа бе удостоен "Пазители на галактиката", а за визуални ефекти - "Зората на планетата на маймуните".

За най-добра песен беше призната "Glory" на рапъра Комън и на Джон Леджънд от "Селма". За най-добър анимационен филм беше признат "LEGO: Филмът".

Кевин Костнър пък се превърна в звездата на вечерта, след като получи награда за цялостно творчество.

"Изборът на критиците" е сравнително ново признание в сферата на киното, но наградите, раздавани на церемонията, са един вид предшественик на предстоящите "Оскари". По време на 20-годишното си съществуване, 12 пъти изборът на критиците е съвпаднал с избора на членовете на Академията.
 

More Други