Следва

Петъчна доза секс: Тоби Хънтингтън-Уайтли, брат на сестра си

Големите любовни истории: Ози и Шарън Озбърн

Връзката между Ози и Шарън Озбърн трудно може да се нарече гладка и безоблачна, но някак...

Други преди 9 години

Връзката между Ози и Шарън Озбърн трудно може да се нарече гладка и безоблачна, но някак си силната рокендрол двойка успява да преодолее драмите във времената от 1982 година до днес и да отпразнува заедно 32-та годишнина от своя брак навръх "Деня на независимостта" миналата година.





За да покаже любовта си след всичките тези години, Шарън публикува в профила си в Instagram лична сватбена снимка, направена точно след като двойката се венчава е Мауи, Хавай. Връщайки се към началото и гледайки снимката, виждаме как  тогава 31-годишната Шарън се взира нагоре с обожание в почти неузнаваемия си към днешна дата съпруг. Въпреки плажната церемония, булката носи традиционна сватбена рокля от дантела без деколте, а наричаният Принц на мрака Ози е целия в бяло до самата папийонка и оборудван с традиционен хавайски венец около врата. И ако сега 65-годишният музикант е известен с дългата си черна коса, то на сватбата му тя е руса, дълга и обемна.



Ози и любовта на живота му се срещат през 1971 година, когато Шарън работи като рецепционист в офиса на баща си Дон Арден, който се занимава с музика и току що е подписал договор с хеви метъл бандата Black Sabbath. "Ози влезе в кабинета на баща ми, без обувки, с вадички вода, които се стичаха по врата му, и седна на пода," спомня си тя. "Бях ужасена." За разлика от нея, Ози обаче е впечатлен "Тя винаги е била много стилна жена, интелигентна и отворена", казва той. "Аз идвах от съвсем различна среда, не бях богат или образован, помислих си, че е впечатляваща жена. Едното доведе до другото и така се влюбих в нея."


През 1979 година, когато Black Sabbath разкарват Ози, Арден подписва с него като соло изпълнител. Вече натрупал значително повече опит, рокерът отново е пленен от идеята да спечели сърцето на дъщерята на шефа си, дори през 1981 година изоставя жена си Телма, от която има две деца, за да се омъжи за Шарън година по-късно, макар и не без спънки. "Имах пет различни годежни пръстена," спомня си Шарън. "Всеки път, когато ме молеше да се омъжа за него, се скарвахме за нещо и аз изхвърлях проклетия пръстен през прозореца.”

Шарън може и да се сдобива със съпруг, но губи семейството си. Когато соловата кариера на Ози започва да се "отплаща", тя открива, че баща й крие истинските печалби от него. На фона на съдебни дела и заплахи, Озбърн става първият клиент, на когото прохождащата в бизнеса напориста дама става мениджър. След тази случка Шарън никога повече не проговаря на баща си. "Това, което се случи, беше отвратително. Вече нямаше значение, че той ми е баща. Парите бяха това, което ни разкъса на парчета.”



За нещастие, тази криза води до нервен срив за Шарън през 1980 година, която втрещява запознатите. Факт е обаче, че еврейското момиче е силно и в онзи момент напълно отдадено на задачата си да се оправи. Шарън се лекува, като посвещава цялата си енергия да се превърне в успешен мениджър в този тежък бизнес, по това време ръководен единствено от мъже. Ози си спомня: "Когато за пръв път я видеха, веднага си мислеха, че е някоя мацка. Но след като чуеха как жена ми крещи и видеха как мята неща през прозореца, бързо си сменяха мнението и казваха “Мили Боже! Бива си я!"

В първите няколко години от брака им, и по-точно между 1983-а и 1985-а, в три последователни години се раждат трите им деца Ейми, Кели и Джак. За брака с рок легендата Шарън споделя, че е все едно да живееш с няколко различни човека. “Един ден може да е нежен и романтичен, но на следващия ще се превърне в чудовището на Джекил и Хайд. Никога не знам до кого ще се събудя.”



С трудния характер и неспирното пиене на Ози между двамата често възникват разногласия, за да не кажем точната дума - чутовни скандали, често увенчани с десетки изпочупени чинии, преобърнати мебели и физическа борба с юмруци и ритници. Но Ози има приятно скъп начин за извинение: винаги след някой луд скандал музикантът се реваншира с диамантен пръстен или колие. Тези извинения донякъде стабилизират отношенията между двойката, но Шарън все още има голям проблем с пиенето и наркотиците, пропили съществуването на съпруга й. В един момент обаче тя просто се научава да живее с това и да се справя с пиянските изпълнения. До момента, в който, вечерта на 2 септември 1989 година нещата не излизат от контрол и бившата звезда от Black Sabbath е арестуван за опит за убийство на жена си в нетрезво състояние след употреба на алкохол и наркотици.



Шарън добре си спомня тази вечер “Знаех, че нещо ще се случи. Той отиде да си легне, а аз четях на долния етаж. След малко слезе по гащи, седна на дивана точно срещу мен и каза: “Взех решение”, саркастично го попитах "Какво е решението? и той каза: "Много съжалявам, но трябва да умреш. Няма друг вариант.” Реших, че се шегува, но изведнъж той скочи върху мен с цялата си тежест и ме хвана за врата, а аз през цялото време просто си мислех: “Децата, децата, не можеш да направиш това, не съм готова.” Шарън някак успява да натисне паник бутона и в този момент съпругът й изчезва, а след секунди пристига и полицията.

Същата вечер Ози е арестуван и обвинен в опит за убийство, нещо, което той дори не помни, че се е случило. Жена му сваля обвиненията и праща мъжа си в клиника, убедена, че няма начин да няма справяне със зависимостта. Той прекарва там трудни три месеца. Непрестанно си самообвинява за стореното и преживява своеобразен катарзис. След като излиза от клиниката, почти нов, Шарън му прощава и си го прибира обратно вкъщи.



От този инцидент нататък Ози е сянка на самия себе си. Опитва стоически да се въздържа от алкохола и наркотиците. Събират му се дълги периоди, в които е трезвен, но, разбира се, и такива, в които отново пропада, а Шарън снижава прага на търпимост с всеки минал месец.



През 1999 година, нещастна и с наднормено тегло, Шарън решава, че е време за ново начало и без да крие поарчва 300 000 долара за стомашен байпас и няколко пластични операции, които да върнат самочувствието й. Тя сваля 45 килограма и новото начало е налице. Между 2002 и 2005 година голяма част от света успяват да надникнат в личния живот на семейство Озбърн, когато съпрузите, заедно с две от децата им - Джак и Кели, стартират невероятно успешното си реалити шоу по MTV - "The Osbournes". Най-голямата им дъщеря Ейми не се включва в проекта, защото предпочита да стои извън шоубизнеса.





След десетилетия, в които Шарън управлява кариерата на съпруга си в сянка, при това го прави блестящо, включително и от финансова гледна точка, най-сетне идва нейният ред да влезе в светлината на прожекторите, нещо, което й се удава великолепно. Щастието е краткотрайно обаче, и трае до момента, в който оправната половинка на Ози е диагностицирана с рак на дебелото черво. Годината е 2002-а, а зрителите на риалити-формата на MTV наблюдават всеки мъчителен момент от борбата й за оздравяване. Тя побеждава рака, а две години по-късно основава Sharon Osbourne Colon Cancer Program.

За да покажат на всички, но най-вече на себе си, че все още се обичат и подкрепят след всички трудности, известната двойка подновява своите брачни обети през 2003 година пред стотици гости в Бевърли Хилс. А когато хеви метълът излиза от мода и Ози не успява да намери място в някой от големите музикални фестивали, любящата му съпруга създава такъв специално за него - “Ozzfest”, който става по-голям от всички вече съществуващи.



През 2013 година настъпва нов вододел - аристично-предприемчивата двойка почти се разделя, след като Ози отново посяга към забранените вещества. Шарън разбира за това малко след като двамата празнуват своята 30-та съвместна годишнина. В своята автобиография “Unbreakable”, тя казва: "Никога не съм си представяла, че нашият юбилей ще бъде началото на един от най-тежките периоди в брака ни." Ози осъзнава грешката си, пак, отново и все по неговия сърцераздирателен начин, и публично се извинява на семейството, приятелите и феновете си. Старата, и вече златна двойка бързо опровергава слуховете за раздяла, а нежната половинка споделя: "Справяли сме се с далеч по-лоши неща, ще се справим и сега и това ще премине.”



И се оказва абсолютно права, за щастие на верните им фенове. Шарън и Ози преодоляват и тази криза. С по-малко бравурни изцепки отколкото досега, съвместният им живот изглежда протича щастливо и спокойно и до днес.

Харесваме ги много. Те, двамата, са прекрасен пример за това, какво е любовта, какво е брака, какво струват любовта и брака и как се бориш с тях.

И за тях! 

Ейми Озбърн





More Други