Следва

"Абсолютно неуважение": Кейт Ъптън скочи на Тери Ричърдсън

10 звезди с деца от сурогатна майка

Въпросът онносно децата е дъбоко личен и напоследък е тема на доста обществени конфликти. Всичко започна с едно интервю на Доминико Долче и Стефано Габана...

Други преди 9 години

Въпросът относно децата е дълбоко личен и напоследък е тема на категоричен обществен конфликт. Всичко започна с едно интервю на Доминико Долче и Стефано Габана за италианското списание Панорама, в което дизайнерите, и до скоро партньори в живота, наричат децата, родени от сурогатни майки "изкуствени".

Двамата като цяло не подкрепят идеята еднополови двойки да имат деца, наричайки това директно "ненормално".

"Аз съм гей и не мога да имам деца. Животът трябва да продължи по начина, по който върви и има неща, които не могат да се променят", заявиха възпитаните в строга католическа вяра моделиери, с което предизвикаха скандал, по-силен, отколкото камбанния звън на Ватикана. Върху "долчетата" изсипа гнева си маса народ, вкл. често обличащите дрехи от Dolce&Gabbana Кортни Лав, Шер и Рики Мартин.

Най-засегнат от всички се оказа Елтън Джон, който буквално избухна в своя инстаграм: "Как смеете да говорите за красивите ми деца като за "изкуствени". И как не ви е срам да изтъквате своето субективно мнение относно Ин витро - чудото, което позволи на хиляди хора, включително и гейове, да осъществят мечтата си да имат дете".

Истината обаче е, че не само Елтън Джон не е съгласен със скандалното изявление на Доменико и Стефано. Към него се присъединяват и още знаменитости, вече сдобили се с наследници именно по този начин. Ето и кои са те:

Рики Мартин
"Коя ли е тази щастливка?", се чудедха феновете на изпълнителя на Livin' la Vida Loca, когато през 2008 година се родиха двамата му синове. И както се оказа - никоя, тъй като те са от сурогатна майка.

Олга Слуцкер
Собственичката на луксозна верига фитнеси в Москва - World Class - Олга Слуцкер никога не е крила, че здравословни проблеми не са й позволили да има свои деца. И така, през 2013 година, когато Олга е на 48, на бял свят се появяват близначките Катя и Маша, родени от сурогатна майка. Пред журналисти бизнесдамата споделя, че цената на процедурата е била 20 хиляди долара. 

Елизабет Банкс
"Шест години се опитвах да победя безплодието. Уви, напразно", признава звездата от "Игрите на глада". За щастие Сара Джесика Паркър приятелски я съветва да се обърне към Центъра за сурогатно майчинство. И резултатите не закъсняват с двете очарователни момчета - Феликс и Магнус Митчъл, родени съответно през 2011 и 2012 година. 

Том Форд
Александър Дожн Бъкли Форд е звучното име на първородния син на дизайнера Том Форд и неговия съпруг Ричърд Бъкли. Гордите родители обаче го наричат просто Джек, докато майсторски сменят пелени.

Алла Пугачова
Яйцеклетки на руската певица бяха замразени цели 11 години преди на бял свят да се появят Лиза и Хари. И след като новината за близнаците обикаля цяла Москва, се появява един любопитен факт: майката, износила звездното потомство, не е имала представа кои са реалните родители, за да се избегнат вякакви бъдещи опити за изнудване.

 

Филип Киркоров
Децата на краля на попа Филип Киркоров са родени с разлика от 7 месеца. Очевидно певецът е решил да се "застрахова", като използва две жени за сурогатни майки.

Говори се, че едната от тях е "професионална" сурогатна майка, но близка приятелка и фен на Киркоров. Сред идолите на Филип пък се нареждат имената на бившата му съпруга Алла Пугачова и Рики Мартин, определили имената на наследниците му, съответно Алла-Виктория (второто име е в чест на майката на Киркоров) и Маритин-Кристо, съчетание между любимия му изпълнител и просто едно красиво, да речем българско, име.

Сара Джесика Паркър
"Не вярвайте на слуховете, че съм използвала сурогатна майка, защото се страхувам не да разваля фигурата си. Избрахме този вариант, защото е правилен за нас. Истината е, че ми хареса да съм бременна (Сара има по-голям син - Джейми), но не е моя вината, че не съм в състояние да мина отново през това". Това споделя звездата от "Сексът и градът", опитвайки се да избяга неудобните въпроси след раждането на дъщерите й Марион и Табита. 

Елтън Джон
През 2009 година легендарният музикант направи опит да осинови ХИВ позитивен украински сирак, но не получи разрешение от съответните органи (според украинските закони осиновителите трябва да са женени, а хомосексуалните бракове, какъвто има Елтън Джон, не се приемат в страната). За щастие обаче в дома на певеца не важат така строгите пуритански закони и той и партньорът му Дейвид Фърниш станаха родители, и то два пъти, на прекрасните Закъри и Елайджа.

Нийл Патрик Харис 
Актьорът, познат ни от сериала "Как се запознах с майка ви" е шегаджия и хуморист, радвахме му се като водещ на тазгодишните Оскари, но по отношение на семейството, той е повече от сериозен. Заедно със съпруга си Дейвид Буртка те възпитават син и дъщеря, родени благодарение на сурогатна майка. 

More from View Sofia

More Други