Следва

Матю Еймс - минималистичното чудо на Австралия

5-те неща, които харесахме в модата

Какво не трябва да пропускаме да отбележим тази седмица?

Fashion преди 15 години

Какво не трябва да пропускаме да отбележим тази седмица? Ето и петте такива неща, които харесахме в модата тази седмица.


Роклята на седмицата Christian Dior




Лека, нежна, много ретро. Единственият недостатък, който тази рокля има е, че под нея задължително трябва да стои изваяна фигура. Имаш време до първото лятно слънце, да се включиш в надпреварата за Dior. А борбата ще е безмилостно жестока.

Рокля Christian Dior,
бутик Garde robe,
цена при поискване


2. Penny Black




Съвсем от скоро в София присъства нова марка. На мястото на TrendBox на столичния булевард Витоша днес можеш да откриеш дрехи и аксесоари с марката Penny Black. Penny Black е една от ежедневните линии на Max Mara като лейбълът се откроява с дрехи в приятен ежедневен стил, качествена изработка и интересни семпли идеи.


3. 3.1 Phillip Lim






От около две седмици насам софиянци могат да се радват на още един лейбъл. Става въпрос за един от нашите любими дизайнери, а именно Phillip Lim(Филип Лим), който е американски дизайнер от японски произход. Стилът му се отличава с приятни модели в семпли цветове. Използваните материи са предимно естествени – коприна, копринен тюл, памук, лен, вълна. Дрехите му са с интересен и весел дизайн като в колекцията му са сезон пролет/лято 2009 присъстват памучни панталони с басти и висока талия, копринени рокли декорирани с дантела, копринени ризи и силно вталени сака. Дрехите с марка 3.1.Phillip Lim можеш да откриеш в бутик Farenah Concept.


4. Gareth Pugh




От около седмица насам се носят слухове, че в България ще присъства още една марка от големите атрактивни дизайнери, които няма как да подминеш. Става въпрос за английския дизайнер Gareth Pugh( Гарет Пух), който още на 14-годишна възраст започва да прави костюмите за Английския Национален Театър. Днес Gareth е един от най-атрактивните дизайнери, който работи с черно и бяло, иновативни материи и експериментира с кройки, форми и силуети. Наистина много странен дизайнер, но определено ще се радваме да присъства в България. Информацията все още е непотвърдена, но все пак чети всекидневно ViewSofia.com. Виж още http://www.garethpugh.net


5. Dolce&Gabbana и Tom Ford с бутик в България




Сигурно поне веднъж си влизал в онзи голям бутик на бул. Патриарх Евтимий, който е като едно малко царство за лейбъли. В бутик Vision можеш да намериш всичко - Balenciaga, Ralph Lauren, Burberry, Donna Karan, Gucci, Roberto Cavalli, Fendi, Dolce&Gabbana, Christian Dior, Cesare Paciotti, Etro, Givenchy, Jimy Choo и още много други. Говори се, че скоро бутик Vision ще е с нов адрес. Не това е толкова специалното обаче, колкото това че в новия Vision ще има още два бутика на световно известни марки. Явно идеята е да се заформи един малък търговски център за луксозни стоки. Двата монобрандови бутика във Vision ще са на Dolce&Gabbana и Tom Ford като информацията отново е непотвърдена. Ние искрено се надяваме този слух да се окаже истина и в най-скоро време да се радваме на дрехи и аксесоари от известните дизайнери.

More Fashion