Следва

Stella McCartney

Черно и бяло - нов прочит

Любимата ни белгийка Ann Demeulemeester става известна със склонността си да съчетава черно и бяло, въпреки...

Fashion преди 15 години

Любимата ни белгийка Ann Demeulemeester става известна със склонността си да съчетава черно и бяло, въпреки че преди около 20 години това се е смятало за съвсем неправилно. Правилото тогава, наложено от самата Мадмоазел (Коко Шанел), е черният цвят да се съчетава с кремаво. В 21-ви век това правило не важи.

Както се казва - времената се менят, стиловете се развиват, пазара налага търсенето и може би затова тази пролет черно-белият десен отново ще присъства в гардероба ни.

Черно-бялата комбинация е едно от любимите ни класически решения поради няколко причини. Първо, отива на всякаква фигура – високи, ниски, много слаби и не дотам хора могат да се възползват и да носят комбинацията от двата срещуположни цвята без проблем.

Харесваме съчетанието и заради вечната елегантност и простота, които символизира.
А и можем да го носим и почти с всичко – от 14-сантиметровия ток, на който трудно вървим, до старите кецове с дупка на пръстите и по всякакъв повод.



 

От пролетно-летните тенденции най-много харесахме именно черно-белия мотив в колекциите на световните дизайнери. Впечатлени сме от ретро мотивите в черно и бяло в колекциите на Phillip Lim, футуристичните гащеризони в черно и бяло от Balenciaga и строгите черни костюми с романтично драпирани копринени ризи в бяло, представени в Париж от Ann Demeulemeester.

Не само защото са наистина елегантни, модерни и секси, а и защото можеш да ги интерпретираш лесно със стария втален костюм и копринена бяла риза, които предполагаме, че имаш в гардероба си.

More Fashion