Следва

Селена Гомес цъфна без гащи

Nike се отказа от сътрудничеството с Мария Шарапова

Почти веднага след като тенисистката разказа за положителния допинг-тест, компанията Nike взе решение да прекрати отдавнашното си сътрудничество с рускинята...

Други преди 8 години

Почти веднага след като тенисистката разказа за положителния допинг-тест, компанията Nike взе решение да прекрати отдавнашното си сътрудничество с рускинята.

На 7 март Мария Шарапова проведе пресконференция, по време на която призна, че е факт положителната й допинг-проба. В кръвта й е бил намерен препаратът мелдоний, включен в списъка със забранени субстанции от 1 януари 2016 година. От 12 март тенисистката ще е отстранена от състезания до момента, докато не бъде огласено окончателното решение по нейната ситуация. Почти веднага след изявлението на Мария, представители на Nike официално съобщиха, че фирмата прекратява сътрудничеството си с рускинята.

"Ние сме разстроени и удивени от новините около Мария Шарапова. Решихме да прекратим сътрудничеството си, докато продължава разследването. Ще продължим да наблюдаваме ситуацията," - се казва в съобщението, предадено от канала CNBC.

Припомняме, че през 2010 година тенисистката подписа многомилионен договор с корпорацията с продължителност осем години.

More Други